“True Fantasy Live Online™” MMORPG voor XBOX

Gisteren heeft Microsoft aangekondigd dat zij samen met “Level-5 Inc.” een massively multiplayer online role-playing game zullen gaan ontwikkelen. Dit zal de eerste van zijn soort zijn die geschikt zal zijn voor XBOX Live! De game, genaamd “True Fantasy Live Online™” (niet echt origineel, maar het geeft goed aan wat voor game het is, als is het momenteel nog wel alleen de working title) zal officieel aangekondigd worden op de Tokyo Game Show 2002 die 20 september van dit jaar zal starten.

Het spel zal een uitgebreide (zoals de meeste rpg’s ook wel moeten hebben tegenwoordig) fantasy-wereld waar iedereen zijn eigen gang kan gaan. Door de voice-chat functie van XBOX Live is het heel handig om te praten met diegene die je in die fantasy-wereld tegenkomt, net zo makkelijk als je met je vrienden aan de telefoon praat, dit maakt het spelen ook een stukje “realistischer” (geen gedoe meer met lange zinnen typen als je net lekker aan het spelen bent).

Qua graphics is het spel een stukje anders dan je zal verwachten. Dit is namelijk helemaal als een cartoon. Dus wel de wereld waar je in speeld is mooi graphisch, maar de karakters zijn zeg maar getekent (a la The Simpsons: Road Rage), al maakt dit het spel wel een stuk origineler. Verder ziet het er allemaal erg mooi uit, zoals we van de games voor de XBOX ook wel kunnen verwachten!

Momenteel is er nog weinig bekend van de game, en zullen we moeten wachten op de Tokyo Game Show 2002. Momenteel heeft Microsoft alleen een zipfile met screenshots beschikbaar gesteld. Natuurlijk zal GamersNet jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen van deze waarhschijnlijk zeer interessante game!

Lees ook snel het officiële persbericht van Microsoft op XBOX.com.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren