Square onthult nieuwe Final Fantasy game

Square heeft zijn Final Fantasy plannen onthuld en hun volgende game is NIET Final Fantasy XII. Geschokt? Square heeft voor de Tokyo Games Show bekend gemaakt dat er twee nieuwe games voor de Playstation 2 lijst geboekt staan. Eén van de twee games is Final Fantasy XII, dat niet echt een verrassing is, maar uiteraard wel welkom is. De andere is de verrassing van de TGS package – een FFX spin-off.

Het spel wordt uitgebracht onder de naam Final Fantasy X: Another Lord – Lord of the Future en staat gepland om in Japan uitgegeven te gaan worden eind dit jaar. Er zal een versie voor Yuna en een versie voor Rikku worden uitgebracht; in totaal straks dus drie versies van FFX.

GamesRadar sprak Sony UK (uitgever van FFX in de UK) en zij waren niet op de hoogte van FFX: Another Lord tot vandaag. Verder verklaart Sony dat er geen verdere samenwerking is met betrekking tot FFX en verwachten dat Another Lord alleen bestemd is voor Japanse uitgave.

Uiteraard blijven wij dit bericht op de voet volgen.

  1.   
    VirtualJr's avatar

    Van FF X? Laten ze het dan van FF IX doen, die was tenminste echt de naam Final Fantasy nog waardig, X was slechts een voortborduring op eerdere FF’s!

    Maar goed, de twee nieuwe games zijn natuurlijk ook meer dan welkom, al wacht ik nog steeds op een FF voor de Xbox…

  2.   
    Viperations2's avatar

    Ik vind het wel cool eigenlijk, het verhaal kan makkelijk nog verder gaan 😀 ik hou em zeker in de gaten!