XBOX Live: het komt steeds dichterbij!!! *update*

Het komt steeds dichterbij: online gamen met je XBOX-console. Momenteel is Micrsoft zeer druk bezig met beta-tests om te zorgen dat het netwerk behorende bij deze XBOX-Live-spelervaring soepel en foutloos te gebruiken is. Binnenkort zal de laatste beta-test in Amerika komen, dit moet een soort laatste check-up zijn om vervolgens het netwerk compleet zonder fouten op de markt te kunnen brengen. Als beta-tester krijg je het volgende XBOX:Live-beta-pakket aangeboden:

– Xbox Communicator, voor online voice communicate.
– Xbox Live handleiding voor gedetailleerde instructies.
– Xbox Live compatible spel Revolt, een racing game van Acclaim
– Een Memory unit “keychain”
– Handige opberg tas voor je games en communicator..

Hier enkele afbeeldingen van deze onderdelen:


Dit pakket zal al dicht in de buurt komen bij de “kit” die aan het eind van de zomer (wordt waarschijnlijk voor Europa en Nederland eind van 2002) te koop zal zijn… voor ongeveer $49 zoals Gamersnet een aantal dagen eerder ook al melde.

Maar waarom is nou juist dit netwerk zo goed, en waarom zal de XBOX-online een groter succes zijn dan andere consoles, die toch zeer binnenkort ook online mogelijkheden hebben?

XBOX.com heeft hier een analyse over gemaakt, en dit alles in een zeer overzichtelijke tabel gezet, die hier te vinden is. En deze test geeft heel duidelijk aan waarom de XBOX betere internetmogelijkheden heeft dan de andere consoles. Nu zul je natuurlijk denken dat dit een misleidend beeld geeft (want het is tenslotte door MS zelf gemaakt, deze analyse, en zij zullen geen negatief beeld geven over hun eigen producten), maar toch ziet de test er zeer geloofwaardig uit, en over sommige feiten is gewoon geen twijfel mogelijk, een voorbeeld:

– Partner Support (het aantal spelontwikkelaars die in de toekomst spellen voor online-consoles zullen produceren)
XBOX:Live: 60 game companies working on Xbox Live games
PS2: 16 game companies working on PS2 online games
GameCube: Sega (dus slechts 1 ontwikkelaar)

XBOX heeft hier dus duidelijk het grootste aandeel. Ook heeft de XBOX Live, als enige van de 3 een ingebouwde buddy-find-functie (net zoiets als GameSpy Arcade zeg maar).

Maar goed, ik ben hier niet om een reclamepraatje voor de XBOX te gaan houden. Jullie moeten zelf maar eens de tabel doorlezen, en bepalen of het echt allemaal zo goed is als Microsoft zelf aangeeft. Zeker is dat XBOX Live er aankomt, en dat dit revolutionair zal zijn op de consolemarkt! Of dit echter deze markt goed zal doen is nog maar afwachten… (revolutie hoeft niet altijd vooruitgang te betekenen) dat zullen we in de loop van de tijd moeten bekijken. En Gamersnet zal jullie uiteraard in alle eventuele ontwikkelingen up-to-date houden.

*update*

XBOXgamers.com heeft een zeer intressante nieuwspost met daarin nog meer informatie over XBOX Live en ook al enkele screenshots van hoe het eruit zal zien als je een account gaat registreren! Kijk hier voor de nieuwspost.

 1.   
  Martijn's avatar

  Tja, ik geef toe, xbox gaat het online winnen. maar ik wil niet eens online! redenen:

  -kosten
  -splitscreen is veel leuker (kun je tenminste lachen)
  -online spelen doe ik wel met een PC

 2.   
  Peter's avatar

  mij lijkt het wel onweis interneten op de XBOX aleen het moet wel een beetje snel gaan en niet te duur want dan word het al een heel stuk minder leuk.

  peter

 3.   
  master_18's avatar

  maar als je een computer hebt dan koop je het eigenlijk aleen omdat het leuk is maar wat schiet je er nou mee op [^]

  Thomas

 4.   
  Viperations2's avatar

  Ik vind die vergelijkingstabellen nooit echt betrouwbaar. Beetje gooien met specs…