Details over Xbox Live bekend

Op 15 november, de verjaardag van de Xbox, zal Xbox Live ook werkelijk live gaan in de VS. Xbox Live is het breedbandnetwerk van Microsoft, speciaal en exclusief gemaakt voor de Xbox.

Microsoft heeft nu officieel de details van het netwerk en de launch bekendgemaakt. Allereerst de prijs en de inhoud van het starterspakket: Deze bevat een headset, een mini-game om het netwerk uit te proberen en één jaar aan abonnement, allemaal voor de prijs van $49,95. Het pakket zal bij de launch in 5000 winkels te koop zijn (maar dan wel 5000 winkels in de VS).

Verder heeft Xbox Live de volgende features:

  • Gamertag. De gamertag van een gamer is in alle games van de global gaming service hetzelfde.

  • Friends list. Gamers kunnen vrienden vinden als ze online zijn, zelfs als ze andere Xbox Live games spelen

  • Xbox Communicator. Alle Xbox Live games hebben voice communication aan boord. Speciale opties zijn hierbij een voice masking, een geluidsonderdrukken en ouderlijk toezicht.

  • Matchmaking. Met QuickMatch kan iedere gamer met één druk op de knop een multipalyergame joinen en met OptiMatch, een Xbox Live exclusive, kunnen gamers tegenstanders met dezelfde skills zoeken.

  • Hard disk. Door middel van de ingebouwde hard disk van de Xbox, kunnen gamers zowel gratis als betaalde extra’s downloaden en gebruiken, zoals bijvoorbeeld nieuwe levels, characters, missies en statistieken.
Bij de launch zullen zes games al Live-mogelijkheden hebben, waaronder Tom Clancy’s Ghost Recon en Unreal Championship. NBA 2K3, NFL 2K3, NFL Fever and Whacked komen daar snel bij. Tegen kerstmis moeten MechAssault en nog tien andere titels daarbij komen en in 2003 moeten er in totaal al 50 titels zijn, waaronder Halo 2, Counter-Strike en Star Wars: Galaxies.

Wie twijfelt aan de populariteit van Xbox Live, die kan hierbij gerust gesteld worden: Er zijn al 100.000 mensen ingeschreven. Eind augustus worden hiervan 10.000 geselecteerd voor een laatste beta-test van Xbox Live.

Wanneer Xbox Live in Europa en Japan verkrijgbaar is, is nog niet bekend. Een persbericht over deze bekendmaking is hier te vinden, wat andere informatie over Xbox Live vind je hier.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren