PlayStation modchips legaal in Australië

Terwijl het commercieel ombouwen van PlayStation consoles onlangs in Nederland nog verboden werd en modchipmakers worden opgejaagd in veel landen, wordt het in Australië juist toegestaan om modchips te maken en te gebruiken.

Federaal rechter Ronald Sackville heeft daar namelijk bepaald, dat een PlayStation geen kopieerbeveiliging heeft en dat een modchip die dus ook niet kan omzeilen, tot groot ongenoegen van Sony natuurlijk. Volgens de rechter was er ook niets mis met het feit dat je gekopieerde of geïmporteerde games dankzij de modchips kunt spelen, al gaan we er van uit dat diezelfde rechter het kopieren natuurlijk wel verbied.

De Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) gaat zelfs nog verder, want zij gaat de uitspraak bekijken en niet om de uitspraak te laten wijzigen, maar omdat velen in Australië denken, dat zij geen goedkopere games uit andere regio’s kunnen krijgen. De ACCC is dus meer geïnteresseerd in de mogelijkheid geïmporteerde games te kunnen spelen, dan dat zij zich zorgen maakt om de illegale kopieerpraktijken.

Meer informatie vind je in dit artikel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren