Online racen in Mafia van de baan

Als je nog niet weet wat Mafia is; GTA3 maar dan nog uitgewerkter. Het spel is vanwege het realisme van bijvoorbeeld het Maffia systeem, nú al verboden in Italië (onder het mom dat de Maffia in het spel verheerlijkt wordt en nog meer jongeren naar de Maffia zullen gaan). Het ziet er dan ook naar uit dat dit een knaller van een spel gaat worden.

Maar ook de multiplayer wordt groots aangepakt. Zo zijn er in ieder geval een CTF en Deathmatch modes (ook met auto’s) en een soort varianten van CS aanwezig. En er zou ook een race-gedeelte in de multiplayer komen. Maar daar is nu dus geen sprake meer van. Best wel jammer, want de realisme van de auto’s in Mafia zou gewoon niet misstaan in een echt race-spel. Nadeel is wel dat de multiplayer modes er niet al bij zijn als het spel wordt gereleased. Die worden later geleverd als patch of expansion pack. Het lijkt er dus wel een beetje op dat het nog wel even duurt voor het multiplayer gedeelte ook echt online gaat, maar de singleplayer is al meer dan genoeg om je een tijd bezig te houden. Releasedate: 3de kwartaal 2002, waarschijnlijk september ergens.

Ps. Oh ja, voor mensen die het zich afvragen: “waarom die ene f minder in Mafia?”, dat is nou eenmaal hoe je het in het Engels schrijft, wij zijn zo gek om er twee ff’en van te maken 😉

 1.   
  Puck2's avatar

  Kennen ze het woord mafia en het engels dan? Daar is het toch: The Mob?

 2.   
  Martijn's avatar

  dat zal wel een buitenaards engels zijn

 3.   
  Puck2's avatar

  Maar het lijkt me wel een stoer spel: ik heb altijd al eens Tony Montana willen spelen!