Pas op met GameSpy Arcade 1.09

Mocht je de afgelopen week GameSpy Arcade 1.09 hebben gedownload, zorg dan ook dat je een virusscanner hebt geïnstalleerd en scan de installer van GameSpy Arcade voordat je hem installeert: De afgelopen week blijkt deze installeer twee keer geïnfecteerd te zijn geweest met het Nimda virus. De infectie kon ontstaan doordat medewerkers van GameSpy tijdens een routine onderhoudsklus even er niet opletten. De bestanden hebben op dinsdag twee uur lang op de ene server gestaan en woensdagnacht vijf uur lang op de andere.

Ongeveer 3100 geïnfecteerde bestanden schijnen verzonden te zijn, dus wees op je hoede! Het is trouwens altijd verstandig een virusscanner geïnstalleerd EN up to date te hebben… Als service is GameSpy nu wel bezig iedereen die een geïnfecteerd bestand heeft gedownload daarvan via e-mail op de hoogte te stellen. Zo heb je toch nog iets aan de verplichte (gratis) registratie bij GameSpy.

Het Nimda-virus heeft vooral tot doel veel netwerkverkeer te creëeren, waardoor netwerkverbindingen dichtslibben. De methode daarvoor is het massaal versturen van e-mailberichten en ook het gebruiken van mogelijk aangemaakte netwerkshares. Het virus zou sinds september vorig jaar, wanneer het voor het eerst de kop opstak, al voor zo’n $ 500 000 000 aan schade aangericht hebben. GameSpy is trouwens niet de enige die het virus via eigen downloads per ongeluk verspreidde, Microsoft liet twee weken geleden ook al weten dat het virus in de Koreaanse versie van hun ontwikkeltools voor online services was geslopen. Deze infectie zou echter niet gevaarlijk zijn geweest, omdat het virus zich niet zou kunnen activeren.

Meer informatie over het Nimda virus is onder andere hier te vinden

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren