Is de Gamecube Nintendo’s laatste console?

Een verontrustend bericht bereikte ons via het internet. Nintendo zou wel eens haar laatste console geproduceerd kunnen hebben. Hoeveel is hier van waar? En zo ja, waarom? Het gaat op het moment erg goed met Nintendo.

Gamecube may be Nintendo’s last console. This was the shock news that was revealed at a analyst meeting yesterday by recently appointed Nintendo boss Satoru Iwata.

In talking about Ninty’s future direction, Iwata said that the company would focus on making better games and expanding its share of the games market as opposed to designing ever-more powerful consoles.

De reden voor een eventuele stop in de ontwikkeling van een nieuwe console zou zijn dat het technische plafond is bereikt. Consoles zouden simpelweg niet veel krachtiger meer kunnen worden voor de partikuliere markt volgens Nintendo.

“We’re reaching the limits of how far we can appeal to consumers by boosting the machine’s performance or providing more compelling graphics and sound,” he said. “I feel like a chef cooking for a king who’s full.”

Zouden we dan een Sega-verhaal krijgen? De voormalige consolefabrikant die zich nu alleen nog richt op spelontwikkeling. Nintendo geniet voorlopig een stijging van 10% in de omzet door haar Gamecube.

Ik denk zelf dat we niet al te veel moeten geloven van dit verhaal. Sony heeft nog niet zo heel lang geleden laten weten dat de Playstation3 ongeveer 200 keer zo krachtig zal worden als de Playstation2. Dit zou voor het eerst een enorme sprong in kracht zijn in de computergeschiedenis. Normaal gesproken verdubbeld de kracht van een machine ongeveer iedere anderhalf jaar. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen met Nintendo in de toekomst.

 1.   
  Spidey's avatar

  Nou Nou,
  Erg verontrustend nieuws hoor. De kindervriendelijke nintendo geen console meer. Echt kan ik er niet mee zitten hoor……..geef mij maar PS2 iz veel beter [^]

 2.   
  cube gamer's avatar

  tuurlijk ps2 beter zeker een typfout. ps2 in de plee doorspoelen weg er mee.

 3.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Dit soort ‘mijn-machine-is-beter’ verhalen vertel je maar in het forum, hier op de front page hebben we geen zin meer in console wars.

 4.   
  Puck2's avatar

  Ik heb uberhaubt geen zin meer in console wars, laat iedereen gewoon lekker spelen op de console die hij leuk vind, maakt het iemand nou uit wat de andere leuk vind?

  🙁

 5.   
  megaman's avatar

  jammer! :-S

 6.   
  VirtualJr's avatar

  Geloof er geen ruk van, maar als dit zou betekenen dat Zelda, Mario en ga zo maar door, voortaan op consoles komen waar tenminste ook volwassen spellen op te spelen zijn … :D:D

 7.   
  Viperations2's avatar

  Nou ja, op zich zou het niet veel uitmaken als Nintendo er mee stopte toch? De spellen blijven er toch wel 😀
  Sega is beter dan ooit! Die spellen van hun komen overal uit. Maar goed, we zien wel wat hier van waar is

 8.   
  a141620's avatar

  Ze geven eindelijk toe dat ze PSone niet bij kunnen houden dus ze proberen het al helemaal niet bij PS2.
  Typ fout ? Moet ik het logo erbij zeten ? (die is wel mooi)

  Hallo contact!!

  Het is nog niemand gelukt om het verkoop record van playstation te verbreken.

  contact (alweer ja)
  zijn we ernog

  De PSone word nog steeds beter verkocht dan die NGC en XBOX bij elkaar.
  Wat proberen ze dan te doen tegen de PS2? (goede vraag he)

  Best wel een schande dat die gore Mario DVD-rom weleens in je PS2 terecht zou kunnen komen.

  Voor degene die zegt dat Mariokart beter is dan gran turismo 3 [^]

 9.   
  Viperations2's avatar

  Mariokart is niet hetzelfde genre als GT3… heel ander soort spel.

  GT3 is simulatie
  Mario Kart is meer een funspel

 10.   
  deadman's avatar

  precies geef mij maar mario kart lekker schieten enzo 😀
  dat realistische gedoe kl spins is niks voor mij, gt is voor mij alleen een spel met mooie graphics en daar zijn er wel meer van dus……….

 11.   
  a141620's avatar

  Wat nou, er zijn meer realistische race games met goede grahics? GT3 heeft de MOOISTE graphics van alle race games, is het MEEST realistisch en het meest uitgebreid. Wat betreft mario-kart. Ik vind nep-race games (fun) geen excuus voor middelmatige graphics, en er zijn ook mooiere, uitgebreidere en betere fun race games.
  Bijv CTR.

  Kortom, get a real console
  and [^] cube gamer and the rest of you Playstation haters
  Want ik heb een CONSOLE

 12.   
  TEDDYBASTARD's avatar

  de wereld zal een stuk mooiere plek worden zonder nintendo

  [^]
  NINTEND OP ROTTE

 13.   
  Spidey's avatar

  zekers te weten…xenomorf

 14.   
  TEDDYBASTARD's avatar

  😀

  DANK JE WEL SPIDEY

  maar eigelijk is het een heeel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje jammer dat nintendo de pijp uit gaat want ik vond zelda altijd wel stoer behalve de nieuwe kiddy cartoon zelda die is echt gay totaly gay
  dus

  NINTENDO [^][^][^]

 15.   
  Puck2's avatar

  quote: “de wereld zal een stuk mooiere plek worden zonder nintendo”

  quote: “maar eigelijk is het een heeel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje jammer dat nintendo de pijp uit gaat”

  tja :-s

 16.   
  deadman's avatar

  Damn jullie zijn echt eppo’s heb zelf ook een psx ik haat geen 1 console. sommige racespellen zijn gewoon kut eerst licences halen zo lomp zeg klein stukje op het gras FAILED dan ook nog een wagen met klote controle die snel een spin maakt. hmmmmm CTR is dat niet die waar je overal eerste moet eindigen en met die lompe adventure waar je die golera dingen moet zoeken en eerste moet eindigen kijk Mario kart heeft tenminste de beste muliplayer de meeste hebben alleen maar een v.s oh vinden jullie alleen spelen leuker [^] eheh ik niet tegen de com. word snel saai of irritant :-S

 17.   
  TEDDYBASTARD's avatar

  ZELDA OCARINA OF TIME was leuk
  en ZELDA MAJORAN MASK was ook een goed spel maar de rest is gewoon om te janken.

 18.   
  a141620's avatar

  Mario kart SUCKS !

  Je kan gewoon niet sturen.

 19.   
  Gast's avatar

  Moet je ook geen sjekkie draaien tijdens het rijden 😀 Altijd netjes handen aan het stuur.