Nog een dode door gamen

In Thailand is weer een dode te betreuren, vermoedelijk door het spel Bomberman. Gister al was er het nieuws van een 17-jarige jongen uit Hong Kong die door oververmoeidheid om het leven kwam na te lang gamen.
Voor de politie is het duidelijk: het spel Bomberman was de oorzaak van de zelfmoord van een 12-jarige meisje. Siriwan had zich al een tijdje teruggetrokken op haar kamer met het spel bomberman op de Playstation. Vermoedelijk kon ze niet winnen en is ze daardoor depressief geworden. Tenimste, zo dacht de politie.

Ze liet ook een afscheidsbriefje na met de volgende woorden:

“Dear mom, I am sorry to leave you. In fact, I do not want to die . . . but mom please don’t worry about why I have committed suicide. If you find my body, please cremate it on June 14”

Een vrij leguber bericht. Hier uit os niet direct op te maken dat Bomberman hier de schuldige is. Het is in ieder geval verontrustend dat dit soort dingen gebeuren.

Haar moeder: “When she gets frustrated she often starts throwing things around”

Het zal moeilijk zijn om een schuldige aan te wijzen. Het hele artikel vind je hier

 1.   
  johan's avatar

  Altijd maar de gamers de schuld geven, zucht. Wat dacht je van de ouders? Opvoeding? Thuisgevoel? etc..

 2.   
  XDownloads's avatar

  Inderdaad. Well spoken.
  [^] [^] [^]

 3.   
  a141620's avatar

  Vind je het gek dat er niet veel games voor meisjes woorden gemaakt ?ze plegen meteen zelfmoord

 4.   
  megaman's avatar

  Hahahaha, die is goed.
  maarre, ze pleegde zelfmoord omdat ze misschien Bomberman niet uit kon spelen? neeee, kom op, er is vast een ander verklaring voor, meisjes zijn niet zo gek! (aardig knettergek, maar niet zoooo gek!) 😀