Xbox Live, hoe succesvol gaat dat worden?

Op de E3 kondigde Microsoft ‘Xbox Live’ aan, het online netwerk voor de Xbox. Er zijn echter een aantal tegenstrijdige meningen rondom dit netwerk. Zal het wel correct werken? Is er potentie voor een netwerk? En heeft Europa er wel geld voor over?

Xbox Live is nu nog in een beginfase, maar volgens Microsoft zal het een groot succes worden. Dit is natuurlijk geen onpartijdige mening, maar Microsoft kennende zullen ze een hoop geld neerleggen voor het gewenste succes.

In Japan is Playstation2 net online gegaan met Final Fantasy XI. Het netwerk had daar erg veel opstartproblemen. Te veel bezoekers en langzame verbindingen waren het gevolg. Dit is inmiddels goed verholpen. Maar de Europeanen zijn de Japanners niet. In Japan is iMode (dat nieuwe telefoonnetwerk ja!) bijvoorbeeld al drie jaar heel normaal.
Anders gezegd: je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat alle Europeanen massaal online gaan met hun Xbox. Tenminste, niet zomaar. Een nette prijs is bijvoorbeeld een vereiste.

Eurogamer ziet het netwerk falen, omdat het spellenaanbod niet goed zou zijn. Er zullen volgens hen geen ‘online communities’ ontstaan. Het spellenaanbod vandaag de dag zou online niet genoeg kunnen boeien. Ik denk dat dit een wat negatieve kijk op de zaken is. Online spelen is nog geen groot fenomeen als je kijkt naar het aantal jaren dat we dat doen. Particulier internet is er ook pas tien jaar. Ik denk dat we eerder in een ontwikkeling zitten, die we nauwlettend in de gaten moeten houden. Het kan nog een interessante rit worden!


Met dit headsetje moet je online met anderen kunnen praten straks

Dit zijn in ieder geval de spellen waarmee Microsoft van plan is om online mee te komen:

Halo 2 (online)
Half Life: Counter-Strike (online)
Ninja Gaiden
Psychonauts
Star Wars Knights of the Old Republic
Tork
Splinter Cell
Blinx: The Timesweeper
Midtown Madness 3 (online)
Phantasy Star Online (online)
Project Ego
Star Wars Galaxies
MechAssault
Brute Force
Crimson Skies: High Road to Revenge
Dead to Rights
Dead or Alive Extreme Volleyball
Tao Feng
Panzer Dragoon Orta
Steel Battallion
Project Gotham Racing (online)
Amped (online)
Rallisport Challenge (online)
NBA Inside Drive 2003
NFL Fever 2003
Quantum RedShift
Turok Evolution
ToeJam & Earl 3
Kakuto Chojin
Mortal Kombat: Deadly Alliance

Xbox Live zal voorlopig alleen in Amerika beginnen. als het daar een succes is, zullen we snel meer horen van Bill Gates denk ik.

  1.   
    Proteus's avatar

    lekker zo mono geluid :p

  2.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    Ik zie Xbox-bezitters zonder PC nog geen kabel/ADSL-abonnement afsluiten van zo’n 45 euro per maand om alleen met hun Xbox wat online te kunnen gaan spelen en Internetten via een normale TV schijnt ook al geen pretje te zijn.

    Conclusie: Om Xbox Live hier te laten slagen moeten de breedbandprijzen omlaag!

  3.   
    Viperations2's avatar

    Ik vraag me af of ik wel zou willen betalen voor online mogelijkheden. Ik heb straks 3 consoles die online kunnen… dat kost een hoop!

  4.   
    Proteus's avatar

    met isdn wel ja :p

    Btw je vader zou wel blij met je zijn, al die stroomkosten ๐Ÿ˜ก

  5.   
    Viperations2's avatar

    Generatortje ๐Ÿ˜›

  6.   
    cube gamer's avatar

    er gaat toch geen niks doos online want niemand heeft zo’n ding alleen mongooltjes hebben zo’n niks doos

  7.   
    Martijn's avatar

    Ik ben ook een cube-fan, maar om nu te zeggen dat niemand de x-box heeft, behalve een paar mongooltjes is niet echt wat je zegt objectief. Ik denk alleen ook niet dat online zal slagen, gewwonweg omdat het waarschijnlijk te duur is voor de doorsnee gamer, ze hebben het misschien wel, maar hebben het er niet voor over. Ik zou het er persoonlijk denk ik niet voor over hebben, maar ja…de prijs is nog niet bekent, dus wie weet.

  8.   
    Gast's avatar

    Let een klein beetje op jullie taalgebruik, cube gamer en Martijn, aub.

  9.   
    X PIMP's avatar

    Xbox live zal de wereld op zijn kop zetten .Het is me opgevallen dat veel gamecube bezitters de xbox,wat een veel sterkere systeem is,proberen af te kraken op de prijs of op het formaat van de console enz. Kan ik me voorstellen want gamecube bezitters zijn toch maar kindjes die het niet tegen kunnen dat hun ouders niet de xbox voor hun wou kopen vanwege de prijs.Xbox live zal de toekomst worden want het gaat oudere spelers van mijn generatie (pre ATARI 2600) meer trekken tot het kopen van nieuwe spelcomputers.Het is ook gewoon iets unieks op een console en als microsoft online spellen voor de PC CDROM verkoopt met succes dan zal dat ook gebeuren bij de XBoX.
    Tip: Ben jij een ouder en wil je dat je kind geen kattekwaad uit haalt…koop dan een gamecube zodat hij rustig blijft.Ben jij een echte gamer met inzicht in spelletjes en wil jij meer volwassen spellen met betere graphics….Koop dan zonder enige twijfel de Xbox!!! groetjes aan alle xbox fans in de wereld

  10.   
    VirtualJr's avatar

    Kijk, X PIMP snapt het ]-)

  11.   
    Puck2's avatar

    I couldn’t agree more!!!

  12.   
    X PIMP's avatar

    Begrijp me niet verkeerd . De gamecube is zeker een krachtige console met veel voordelen tenopzichte van de XBox.En ik weet wat Nintendo ooit was. Vanaf het moment dat de Supernintendo verscheen was nintendo ruler of the scene en vooral de 8-bit nes heeft mij het meeste plezier gegeven…ik heb nu op mijn pc een nes emulator met alle super en 8-bit nes spellen en ik geef toe dat ik daar nog steeds meer plezier van heb tot (het programma heet Jnes en is op de net verkrijgbaar!)toen de Nintendo 64 uitkwam met het spel mario werd de games wereld op zijn kop gezet,totaal 3d en oogverbluffende graphics maar dat was het enige spel (samen met goldeneye en Zelda)die leuk was en vanaf dat moment vond ik nintendo afzwakken.Plus de overschattige,vage graphics die in zowat ieder spel verwerkt was begon mij te irriteren.Toen sony met playstation al flink aan het huishouden was met harde spellen (METALGEAR SOLID,RESIDENT EVIL enz)begon het mij te dagen dat ik te oud was geworden voor nintendo.Nu ik de gamecube zie valt nintendo weer in de oude sleur van het schattigheid in de games zoals LUIGI of MONKEYBALL,WAVE RACE enz. Alhoewel dit de eerste spelletjes zijn zie ik al (als ervaren gamer,pre ATARI 2600,C64,AMIGA,MSX,Neo Geo enz)
    dat te toon gezet is voor de komende spellen.ik hoop voor nintendo dat ze samen met het door mij hooggerespecteerde bedrijf SEGA ook wat harde spellen gaan maken voor de Ouwe gamers zoals ik.
    persoonlijk ben ik nooit voor MICROSOFT geweest vanwege hun monopoly beleid. toch is het nu voor de volwassen gamer beter om de Xbox aan te schaffen.Nintendo diehards moeten sticken bij de nintendo en nieuwe/oude gamers moeten kiezen voor de xbox of afwachten op de playstation 3
    Groetjes aan alle Xbox fans en ook respect voor de nintendo die jaren lang de toon zette voor de spelletjes vandaag ,want als we eerlijk blijven.DE XBOX is zo goed omdat ze hebben geleerd van nintendo !!!

  13.   
    Viperations2's avatar

    “(pre ATARI 2600)”

    Dat ding was echt zwaar cool ๐Ÿ™‚ Daar heb ik dagen mee doorgebracht.

    Maar je zegt Xpimp (verhuur je xboxen aan mannen? ๐Ÿ˜‰ )
    Ik ben het in zekere mate wel met je eens. Ik heb ook liever de wat volwassener games. Alleen onderschat Nintendo niet! Ik heb voor het eerst op de Gube gespeeld, en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Gameplay is alles daar.
    En wachten op PS3? Waarom? Er komen nog zoveer mooie spellen uit voor PS2. Vitua Fighter 4, Stuntman, Colin McRe 3, Final Fantasy X, The Getaway… noem maar op.

    Maar dat is alleen mijn mening natuurlijk ๐Ÿ™‚

  14.   
    X PIMP's avatar

    Wat PS2 betreft ben ik wel te voorbarig geweest met mijn conclusie om te wachten op de PS3.
    De spellen die nog komen voor PS2 zijn nog steeds erg mooi en vooral vooruitstrevend.PS2 is er wel al veel langer op de markt verkrijgbaar dus die doet niet mee met console concurrentie strijd.Ik denk dat een consument wel nu geen PS2 aanschaft omdat het qua grafische prestaties minder uit de kast haalt dan de Gamecube en Xbox.Zowiezo zo gaan mensen hem toch halen om dat het van de drie de goedkoopste is en het blijft ook gewoon nog een DVD speler.Gamecube moet het vooral hebben van de oude titels zoals mario en zelda.ik moet toegeven dat zeer uitkijk naar Double Dragon (DD2 op de nes is verreweg de beste beat em up allertijden)die waarschijnlijk het beste spel met mario gaat worden.Maar tja ik ben toch overtuigd dat de xbox de beste spellen samen met PS2 gaat uitbrengen,denk maar aan METALGEAR X en Mortal combat 5
    Toffe site is dit trouwens ,leuk dat er ook mensen reageren op mijn meningen.prettige gamedag iedereen! ๐Ÿ™‚

  15.   
    Viperations2's avatar

    En hetzelfde ๐Ÿ˜€

  16.   
    cube gamer's avatar

    X PIMP is ook een mongooltje voor degene die het niet begrijpt.
    de atari pong is nog cooler dan de niks-doos.

  17.   
    megaman's avatar

    He paus, ik denk dat je cube gamer de mond moet snoeren, wat zei martijn voor grofs? [^]