Civilization III: Play the World aangekondigd

Als je dacht dat Civilization III het toppunt was, dan heb ik nieuws voor je: Er komt een uitbreiding met nog meer gameplay-elementen! Deze uitbreiding gaat Civilization III: Play the World heten.

De nieuwe elementen bestaan allereerst uit nieuwe map en terrein features en verder zijn er acht nieuwe beschavingen, ieder met eigen gespecialiseerde units. Ook zijn er uitbreidingen op het gebied van de interface, waardoor ‘unit stacking’ en auto-bombardementen mogelijk zijn. Civilization III: Play the World zal verder een complete editor en scenario support bieden, waardoor je, samen met de meegeleverde feodale Japan en Tweede Wereldoorlog unit packs, scenarios uit alle tijdsperioden kunt maken.

Verder zullen er drie verschillende multiplayer (voor zowel LAN als Internet) spelsoorten aanwezig zijn: Turn-based, tegelijkertijd en, voor het eerst in een Civilization game, een turnless spelsoort. Nu kun je ook korte en snelle spelletjes spelen, zoals Elimination, Regicide en Capture the Flag, maar je kunt ook nog altijd een traditioneel spelletje Civilization spelen. Civilization III:Play the World biedt verder ook nog een ‘Play by Email’-optie en Hotseat games en ook de mogelijheid een multiplayer scenario te spelen.

Meer informatie over Civilization: Play the World kun je vinden op http://www.civ3.com. Mocht je toevallig in de buurt zijn of komen van de E3, dan kun je daar ook informatie vinden over deze uitbreiding.

  1.   
    Villeneuve2's avatar

    Dit is al een tijdje bekend, heb een maand terug hier al een bericht over gemaakt.

  2.   
    VirtualJr's avatar

    Och, een herinnering 😛