GameCube launch in Europa

Eromheen kan je niet meer, de Gamecube is afgelopen vrijdag te krijgen. Overal staan stellingen met Gamecube’s en/of spellen. De nieuwe Nintendo console is totaal anders als zijn generatiegenoten, de XBOX en PS2, en dan niet alleen zijn vorm. Nintendo heeft gekozen geen DVD-functie erin te doen, omdat die alleen maar afleidt van haar doel: spellen spelen.

De NGC heeft al bewezen concurentie te gaan worden voor de PS2. In de UK zijn er ongeveer 10.000 stuks in 2 uur verkocht, en in Duitsland alleen al zijn er al meer dan 50.000 stuks verkocht.
De verkoopscijfers van Nederland zijn nog niet vindbaar.

De Gamecube heeft de langste launchlijst van allemaal:
– Luigi’s Mansion (Nintendo)
– Wave Race: Blue Storm (Nintendo)
– Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue leader (Factor 5)
– Batman: Vengeance (Ubi Soft)
– Crazy Taxi (Hitmaker / Sega)
– Dave Mirra Freestyle BMX 2 (Z-fixis)
– Disney’s Tarzan Freeride (Ubi Soft)
– NHL hitz 2002 (Black Box Games)
– Sonic Adventure 2: battle (Sega)
– Tony Hawk’s Pro Skater 3 (neversoft)
– Super Monkey Ball (Sega)

Spellen die zeer binnenkort uitkomen:
– NBA Courtside 2002 (Left Field) (komt 24/5/2002 uit)
– Super Smash Bros: Melee (Nintendo) (komt 24/5/2002 uit)
– Pikmin (Nintendo) (komt 14/6/2002 uit)

Hoewel veel mensen zeggen dat Nintendo Kiddy is, lol zul je er wel mee hebben, en blijkbaar vinden meer mensen dat!

 1.   
  Viperations2's avatar

  Indeed…. Smash Bros. Melee was leuk in ieder geval ๐Ÿ˜›

 2.   
  VirtualJr's avatar

  Och, misschien haal ik de NGC er ook nog wel even bij, naast mijn Xbox.

 3.   
  cube gamer's avatar

  wie koopt er nou een niks-doos (only for dozen)

 4.   
  Wally's avatar

  helemaal mee eens !!!!
  De xdoos is weer een nieuwe money extractor van MS en Melee rocks ๐Ÿ˜€

 5.   
  Viperations2's avatar

  Melee rocks indeed, was best wel lache (ook al snapte ik d’r bar weinig van :P)

 6.   
  deadman's avatar

  nintendo kiddy [^] vanaf 13 september niet meer ๐Ÿ˜€ dan komt resident evil eindelijk uit :-O hoop dat de rest snel volgen zero met haai whooooooooo kijk er al naar uit net als naar mario kart die ze van mij best eens vaker mogen uitbrengen bijv. net als dat saaie voetbal ๐Ÿ˜€ en natuurlijk wwf (kiddy [^] )

 7.   
  Bierleeuw's avatar

  mario kart 86 … en met welke rijders vast geen mario luigi of peace ๐Ÿ˜€

 8.   
  a141620's avatar

  HaHa, misschien koop ik ook wel een NGC…..VOOR MIJJN ZUSJE VAN 10!!!!! Nee, even serieus, de groot uitgevallen legosteen van Nintendo heeft wel grappige spellen, alleen vind ik maar 5 serieuze spellen: Start wars, Wave race, Dave Mirra, Tony hawk, en NHL, maar valt jullie niet iets op aan deze titels? ja, ze waren allemaal al uit op de PS2, X-Box en/of PC. En weer heeft Nintendo zelf geen goede NIEUWE serieuze spellen. Ik hou het maar bij mijn PS2, met MGS2 (nieuw), GT3 (nieuw) Ace Combat 4( nieuw) GTA3 (nieuw) .enz. etc. ga zo maar door. Dit moet ik nog zien bij de NGC. Ik geloof wel dat hij goed gaat verkopen, maar geef mij (alweer) maar Playstation!!!

  P.S. NEVER underestimate the power of Playstation!

 9.   
  Martijn's avatar

  Ik weet niet hoe jij dat voor elkaar krijgt hoor, wave race op je ps2 spelen. Dat is een spel exclusief voor de NGC! Gemaakt door nintendo zelf!! En dus komen zij ook met een goed nieuw spel! Ennuh…. er komen nog zat nieuwe spellen exclusief voor de cube, die ook serieus zijn, zoals: Die Hard Vendetta, Starfox Adventures, Super Smash Bros. Melee, enz., enz., enz.

 10.   
  _-*MaRnE*-_'s avatar

  hahaha, ik moet altijd zo laggen om the console :D:D Wave race op zijn m8tige PS hahahaha

 11.   
  Martijn's avatar

  L]-)L

 12.   
  Viperations2's avatar

  Consoleoorlogen blijven er altijd ๐Ÿ™‚

  Geef mij maar alle 3 de consoles.

  Halo op de Xbox is echt heel cool.
  Metal Gear op de PS2 is heel vet
  En Smas Bros. Melee is erg hard lache.

  Ik heb ze alle 3 gespeeld en ik weet niet wie ik dan als winnaar zou moeten kiezen. iedere console heeft zo zijn eigen plussen en minnen…… toch? ๐Ÿ˜›

 13.   
  deadman's avatar

  wat zijn sommige toch zeikerds ze zijn gewoon alledrie goed, alleen jammer voor degene die kopieeren in 2005 zal ps ook wel overgaan op 8 cm discs net goed trouwens met kopieen denk je snel is niet leuk en kopieer je weer een andere heb er zelf ook veel op de psx leuk weinig zo heb ik er ook al een gehoord over de ps2 dus [^] (hoop dat ze minder spellen gaan uitbrengen op ps2 en xbox door al diegene die kopieeren zou net goed zijn) ๐Ÿ™‚

 14.   
  Martijn's avatar

  Deadman, please gebruik punten, komma’s en hoofdletters, want zo moet je het 4x lezen wil je het begrijpen.
  En om ff op jouw te reageren: Ik vind kopieeren en consoles niet samengaan. De bedrijven lopen veel geld mis en dat zorgt ervoor dat ze minder geld gaan investeren in een nieuw spel, zodat er minder varieteit komt in gamezland.
  Voor de PC heb ik er echter geen problemen mee! ๐Ÿ˜€ ]-)

 15.   
  a141620's avatar

  Games voor de NGC kun je gemakkelijk kopieren .Men koopt een 8cm cd en brand daarop het NGC spelletje.Sony is niet van plan om 8cm cd,s te gaan gebruiken omdat er veel minder data op past.De NGC games kun je makkelijker kopieren dan die van de ps2.

  Martijn je koopt die game je diet hem in de ps2 en je zet de ps2 aan.Zo speel je die game .

 16.   
  deadman's avatar

  dat zou wel erg jammer zijn als ze minder gingen investeren, want waar koop je anders een console voor? maar begrijp ook wel waarom ze kopieeren omdat de spellen gewoon veels te duur zijn, hoe goedkoper de spellen zijn des te meer gaan ze kopen en gaan er minder kopieeren toch?

 17.   
  Villeneuve2's avatar

  Vind ik toch wel knap van The Console als hij 1.5 gb kan branden op een 8 cm cd met zijn gewone cd brander. Denk niet dat dat echt zal gaan

 18.   
  a141620's avatar

  correctie DVD!!!!

 19.   
  Martijn's avatar

  Ik heb ook zo’n vermoeden dat je geen NGC game kan spelen op je ps2. Ennuh…. Waar wou jij recordable mini-DVD’s gaan halen??? zeker bij de drogist op de hoek. ๐Ÿ˜€ Dus die NGC games zijn veel moeilijker te kopieeren!! Bij PS2 hoef je alleen maar te laten ombouwen en de rest kun je gewoon in de winkel kopen!!]-)

 20.   
  a141620's avatar

  Internet!
  zegt je dat iets?

 21.   
  Zay's avatar

  ja dat zegt me veel jah ๐Ÿ˜€

  gezellig, we zijn al lekker aan het spammen hier ๐Ÿ˜‰

  the console:

  – de 8cm cd’s waar jij het over hebt zijn niet de NGC cd’s, want de NGC cd’s zijn mini-DVD’s waar >4 GB (verbetering voor villeneuve ook dus) op kan, op een 8cm cd past maar 400 mb.

  – de brander die je daar voor nodig hebt kun jij ten eerste niet betalen, ten tweede niet bedienen (tenzij je vloeiend assembler/C kan programmeren…

  – ik weet 100% zeker dat nintendo meer unieke spellen heeft als ps2…
  ps2 maakt namelijk zelf 0,0 spellen zelf.

  – er zijn een aantal zeer kiddy spellen op de NGC, dat zeker (neem Rugrats GC)
  maar er zijn ook genoeg spellen met een min. leeftijd ver boven die van jou….

  en daarnaast 3/4e van de “grote hits” van de ps2 komen ook gewoon op de NGC hoor, en dan dus met vloeiend lopend beeld, geen laadtijden, en een goeie controller (al moet ik toegeven dat de ps2 controller ook niet slecht is)

  enneh denk ook maar niet dat je ff op internet zo’n brandertje kan kopen, die cd’s misschien wel, maar als je die fikker kan betalen, kun je net zo goed de NGC plus alle spellen 3x kopen… (en het zijn VEEL spellen)

 22.   
  a141620's avatar

  Het kopieren van die games is niet moeilijk ,er is vast wel een ali in de buurt die hem voor je kopiert.Ken jij cloneCD ?Daarmee is het een fluitje van een cent om dat spel te kopieren.

  Ik zie GT3 en ace combat4 al op de NGC komen.

  Ik heb de NGC games al bij de Mediamarkt gezien en dat is dus gewoon PSone beeld aleen dan net iets blokkeriger.
  O ja niet schrikken maar die NGC hangt nog eerder dan die XBOX!!
  Of hij laad gewoon een paar uurtjes maar dat lijkt me erg onwaarschijnlijk.

  Oja effe voor de duidelijkheid ik had het over 8cm DVD’s.

 23.   
  cube gamer's avatar

  jij vind het beeld van de cube blokkerig???? daan mag je ook wel een bril kopen en als je die al hebt moet je sterkere glazen kopen. er zijn nu al meer cube’s verkocht dan als niks-dozen duz je moet niet lullen dat de cube eerder hangt want jij hangt eerder.

 24.   
  Villeneuve2's avatar

  die 8 cm dvd’s daar kan maar 1.5 gb op typ bij google maar gamecube disk in en kijk wat eruit rolt:The GameCube disk has a capacity of about 1.5 Gbytes. The DVD family also has an 8-cm version, but the Nintendo disk does not belong to the DVD family. As Matsushita, one of DVD’s promoters, developed the disk system, it shares most technology with the DVD family, but employs its own proprietary copy-protection technology for higher security. Matsushita said that it would develop a box combining a GameCube console and a DVD player and will introduce the product to coincide with GameCube’s introduction.

 25.   
  XDownloads's avatar

  En weet je waarom de GameCube meer verkocht wordt?? Hij is (veel) goedkoper dan de X-Box, omdat hij minder geheugen, lagere snelheid enz. heeft dan de X-Box. En die consoles kunnen me persoonlijk helemaal niks schelen, maar als er iemand is die hangt, ben jij het Cube Gamer!!

 26.   
  Villeneuve2's avatar

  cube beeld ziet er zeker mooi uit.

  ohja Zay op nintendovip.com staat ook dat er 1.5gb op kan

 27.   
  Therion's avatar

  Nintendo rules gewoon en de rest kan de pot op![^]