X-box ook niet veilig voor softwarepiraten

liksang.com, een gameverkoper uit Hong Kong, heeft vandaag bekend gemaakt dat een crackergroep, die zich ‘Project X’ noemt, 38 ISO’s van X-boxgames op het Internet heeft verspreid. Microsoft heeft nog geen reactie gegeven op het bericht.

De ISO’s kunnen op dit moment alleen op de X-boxen van ontwikkelaars gespeeld worden, consumenten-X-boxen weigeren de spellen vooralsnog op het scherm te zetten. Daar kan snel verandering in komen, zodra er een modchip voor de X-box wordt gemaakt, zoals dat nu al bij de PlayStationconsoles gebeurt. Bepaalde modchopsites hebben de ISO’s daarom al in hun ‘archief’ gezet. Er is overigens al een bedrijf bezig met de ‘Neo X’ modchip, maar die komt er pas als het volgens de wet niet illegaal is deze te maken en te verspreiden.

 1.   
  mmisdorp's avatar

  het complete originele verhaal is te lezen op http://www.headliner.nl/index.php?c=nl&p=headliner

 2.   
  Proteus's avatar

  heel apart allemaal

 3.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Eigenlijk staat het complete originele verhaal op http://www.planetxbox.com , die het weer van http://www.lik-sang.com heeft.

 4.   
  Therion's avatar

  ]-)Net goed had microsoft maar geen x-doos moeten maken, die x-doos is gewoon een pc die in een andere vorm is gemaakt en de prijs wat naar beneden]-)