MacDX – DirectX voor de Mac

Apple’s Mac wordt over het algemeen alleen gebruikt voor werken en Internetten. Dat er weinig games op gespeeld worden is ook niet zo verwonderlijk, want er zijn slechts weinig winkels waar games voor de Mac verkocht worden. Dat heeft ook te maken met het niet erg royale aanbod, wat onder andere komt doordat ontwikkelaars van (PC) games vaak niet extra geld willen steken in een dure port voor dat platform.

Daar kan nu verandering in komen, want Coderus heeft ‘MacDX’ ontwikkeld, een DirectX voor de Macintosh. Hierdoor wordt het voor ontwikkelaars veel eenvoudiger om games te porten naar de Mac. Porten is echter nog steeds nodig, want het direct spelen van games gemaakt voor de PC kan helaas niet met MacDX. Het is daarom ook helemaal niet zeker of ontwikkelaars hun markt willen verbreden ten behoeve van Mac gebruikers, omdat er dus nog steeds (maar wel veel minder) geld nodig is om dat te realiseren.

Een volledig artikel hierover is in het mei-nummer van Macworld te lezen, maar een goed uittreksel is (in het Engels) hier te vinden.

  1.   
    Proteus's avatar

    Dit is zoooo chill, thanks!