X-Box verkoop naar verwachting

Nu de X-Box een aantal weken te koop is kan geconstateerd worden dat de verkoop naar verwachting verloopt, dit aldus Microsoft. Naast de console koopt men ook accessoires en natuurlijk minimaal 1 game. In juni verwacht Microsoft dat er tussen de 4.5 en 6 miljoen X-Box consoles over de toonbank zijn gegaan.

Dit is wat verschillende winkels erover te zeggen hebben:

Ik zal niet ontkennen dat we er in eerste instantie meer van hadden verwacht. Onze doelstelling om marktleider te worden is echter wel gehaald en dat vinden we een goede basis voor de ongetwijfeld betere verkopen in het najaar”, aldus Koen Frantzen, directeur inkoop bij Dixons.
Rene Dam, inkoper multimedia bij Intertoys: “Gezien de mogelijkheden is de Xbox de machine van de toekomst. Daar komt de power van Microsoft nog bij, dat tot nu toe alle producten tot een succes weet te maken. Tuurlijk hebben we op dit moment een matige start achter de rug, maar wie daar te lang bij stil staat, heeft niet door waartoe de Xbox in staat is”.
Ingvar Meijers, manager Home & Retail Division Microsoft reageert: ”We realiseren ons dat dit een product is waar de consument over nadenkt alvorens hij het aanschaft. Wij zijn erg tevreden over de introductie.

De best verkopende games van het moment zijn: Halo, Munch’s Odyssee, Project Gotham Racing, Dead or Alive 3, Max Payne en Wreckless: The Yakuza Missions.

De komende weken zullen er verschillende nieuwe titels verschijnen zoals: Championship Manager: Season ½, Shrek, FIFA World Cup 2002, Moto GP, Spiderman, The movie, Buffy the Vampire Slayer en Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren