MYST miniserie

Het Amerikaanse televisiestation SCI FI Channel zal in 2003 een miniserie met als thema de best verkopende adventure game tot nu toe uitzenden. Dat betekent dus, dat er een miniserie wordt gemaakt van MYST, waarvan ondertussen al drie verschillende delen gemaakt zijn.

De miniserie zal in totaal vier uur duren en in die serie zal een aantal personen naar het eiland Myst reizen, om uit te zoeken wat er werkelijk gebeurde. Tijdens hun onderzoek vinden ze een oude beschaving, die duizenden jaren onder het aardopervlak bestaan heeft. Deze beschaving maakte magische boeken waarmee een ieder naar andere werelden en tijden kan reizen. Dankzij de boeken raken de onderzoekers verwikkeld in de intrige en het mysterie van de werelden die erin staan.

Myst wordt speciaal gemaakt voor SCI FI door Mandalay Television Pictures, in samenwerking met Columbia Tri Star Domestic Television. De uitvoerend producent is Elizabeth Stephen. Zij wordt bijgestaan door door Rand Miller en Susan Bonds, die beide van Cyan komen, de ontwikkelaar van de Myst-trilogie.

Hopelijk maken ze er een DVD van, zodat we er hier in Nederland ook (snel) van kunnen genieten…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren