Xbox: Aanwinst ja/nee?!

Je kan nu de Xbox testen in velen winkels. De meningen zijn verdeeld over de nieuwe generatie console. Toch kan je zeggen dat het in Japan niet echt met succes is geïntroduceerd.
Tijdens het lanceringweekend gingen er ongeveer 123.000 Xbox-en de deur uit, bijna de helft van het totale aantal verscheepte Xbox-consoles van 250.000 in Japan, waaronder 50.000 donkergrijze en doorschijnende. Dit komt mede door de hoge prijs en door het feit dat de Xbox een nieuwe console is. Je kan wel zeggen dat 298 Euro niet niks is, en vergeleken met de Playstation2 (259 euro) en lanceerprijs van de Gamecube staat momenteel op 217 Euro. Grafisch gezien is de Xbox zeer geavanceerd en bied velen mogelijkheden voor spelmakers. De Xbox heeft als nieuwkomer al velen grote Gameproducten in zijn broekzak die games voor de console willen maken. Das dus weer een groot voordeel.

 1.   
  VirtualJr's avatar

  Nou, jullie weten al dat ik dus helemaal pro-Xbox ben. Ik was helemaal in de PS2, maar dat was voor de Xbox. Ik ben 16 jaar en heb de NGC (kiddie), PS2 (was cool, is het imago en de goeie games helemaal verloren) en de Xbox (blijkt precies in mijn smaak te vallen, en nog de mooiste ook grafisch gezien) heel nauwkeurig tegen elkaar afgewogen, ik moet wel zeker weten waar ik aan begin als ik een console koop.

  Ik vind wel dat iedereen zijn eigen console en smaak moet kunnen hebben maar ga dan wel alles goed na. Al maakt iedereen nou eens zijn eigen keus zonder al dat PSX en PS2 is cool en de cube is kiddie en de Xbox is weer eens Microsoft in de bocht gedoe, dan heb je gewoon de console van jouw keus.

  Moet nog wel even zeggen dat helaas voor de Xbox de prijs natuurlijk ook meeteld, maar dat moet iedereen voor zichzelf weten, of ze het er nu voor over hebben of liever nog even wachten. Dan zou ik zelf trouwens nog liever wachten dan een console kiezen waar ik zelf niet (meer) achtersta.

 2.   
  Zay's avatar

  sorry, maar je geeft de foute prijzen..(jij zei: Je kan wel zeggen dat 298 Euro niet niks is, en vergeleken met de Playstation2 (259 euro) en lanceerprijs van de Gamecube staat momenteel op 217 Euro.)

  ps2 prijs wordt binnenkort aangepast, dus dat weet ik niet…
  xbox gaat €420 kosten, met 1 controller erbij…
  gamecube 249 en ook met 1 controller

 3.   
  Bierleeuw's avatar

  Dat zijn de prijzen in Japan… daarmee maak ik de vergelijking.. waarom de er weinig van verkocht worden.

  @ VirtualJr : ben het met je eens de xbox is wat dure kant maar je krijgt er veel voor terug

 4.   
  VirtualJr's avatar

  He Zay, vertel me alsjeblieft waar ik de Xbox voor 420 euro kan halen, dat scheelt me namelijk 59 euro dan wat ik er juist voor wou gaan betalen!

  De prijs is 479 euro, slimmerik 😉