Nieuwe standaard DVD-R

Eindelijk lijkt er nu echt een nieuwe standaard voor DVD-R te zijn. Toshiba presenteerde vorige maand al een standaard, maar nu hebben negen concerns, waaronder Sony en Philips, een manier gevonden om 6 keer zo veel gegevens op een DVD te zetten als nu het geval is. Dat betekend 13 uur beeld en geluid op een schijfje (nu is er ongeveer 2 uur mogelijk). Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Blu-Ray techniek, die de wereld moet gaan overnemen.
Waarschijnlijk zal het nog een paar jaar duren voordat er echt toepassingen van zijn, daar de licenties nog moeten worden verdeeld. Waarschijnlijk is dit de standaard die door gaat breken, aangezien het niet de minste bedrijven zijn die meedoen. Het gaat hier om Sony, Philips, Pioneer, LG, Technics, Panasonic, Sharp, Samsung en Hitachi. Stel je voor wat dit voor de gamesindustrie gaat betekenen: veel meer info op een schijfje.
Zouden ook de VHS-recorders dan nu eindelijk vervangen gaan worden door DVD? Je favoriete show opnemen en dan afspelen in je console of pc…

  1.   
    Zay's avatar

    ik denk dat het nog wel eventjes zal duren voordat DVD VHS over zal nemen. Dit vooral door de prijs.
    Zodra DVD-R goedkoper is, zal VHS denk ik erg snel uit het beeld verdwijnen.