Studeren voor spelmaker

Sinds 7 januari is er een lichting studenten aan The Art Institute International in San Fransisco begonnen aan de studie Game Art & Design. Hiermee kun je een Bachelor Degree halen, ongeveer vergelijkbaar met een HBO-diploma. Ze leren daar de basis van kunst, 3D modelering, animatie, texturing, scripting en andere zaken met betrekking tot level ontwerp. Ze leren verder ook goede verhalen maken, 3D Character Animation, 3D Modeling, Life Drawing, Interface Design voor games en Interactive Game Prototyping, samen met nog wat algemene vakken (denk maar niet dat ze van wiskunde af zijn!).

Deze studenten worden dan zo’n beetje de eerste game ontwerpers die daar een diploma voor hebben. De opleiding is met hulp van specialisten in het maken van games van o.a. LucasArts, Sega of America, BioWare, Macromedia, Konami of America, Pixar, Sonique, Terra Lycos, DreamWorks, Apple, en the International Game Developers Association tot stand gekomen.

De opleiding is ook in Los Angeles en Phoenix te volgen. Het zal nog wel even duren voordat hier in de buurt zo’n opleiding gegeven zal worden.

 1.   
  Frodoneo's avatar

  He, intressant. Jammer dat deze nog niet in nederland, anders zou ik er best een serieus over na kunnen denken!

  🙂

 2.   
  Viperations's avatar

  Wow, ik ga in de USA studeren denk ik 😉