Gerommel bij ION Storm

Er is enig gerommel bij ION Storm. Zoals op meerdere websites reeds gemeld is men bij Eidos niet echt blij met John Romero en het gebrek aan succes van games van zijn hand. Het meest legendarische voorbeeld hiervan is uiteraard Daikatana dat bij de ION Storm studio van Romero in Dallas vandaan kwam.

Inmiddels is bekend geworden dat ook Warren Spector, van de ION Storm studio gevestigd in Austin, niet echt happy is met de gang van zaken en er gaan verschillende geruchten dat het afsplitsen of sluiten van ION Storm Dallas gecombineerd zal worden met een naamswijziging van ION Storm Austin. Een quote van Spector hierover: “It became apparent that it was time to move on” “We had a way of thinking, and we had a type of game we wanted. The Ion Storm-Dallas office was pretty heavily focused on that ‘Dallas shooter community.’ It just started feeling not like a family”.

Shacknews en Bluesnews hebben enig onderzoek verricht en hieruit is gebleken dat de studio in Austin mogelijk zijn naam gaat wijzigen in Manifesto. Het domein manifestogames.com is in handen van ION dus dat zou deze theorie kunnen ondersteunen.

Verder heeft John Romero, via een niet-ION e-mail adres, de domeinnamen mentallion.com (Mentallion Industries) en monkeystone.com (Monkey Stone Games) laten registreren.

Of de geruchten verband met elkaar hebben is niet duidelijk, maar de verhoogde activiteit doet vermoeden dat er binnenkort meer berichten zullen komen over de toekomst van de ION Storm studios.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren