Rambus veroordeeld: $3,5 miljoen naar Infineon

Nieuws rond Rambus heeft de laatste tijd heel vaak te maken met rechtzaken die worden aangespannen door dat bedrijf over patent rechten betreffende geheugenarchitectuur. Zo claimde het bedrijf patenhouder te zijn van SDRAM, DDR RAM en uiteraard RDRAM (maar dat produceren ze zelf).

De laatste in het rijtje rechtzaken heeft echter een bijzonder conclusie van de rechter opgeleverd, namelijk dat Rambus Inc. een schadevergoeding van 3,5 miljoen dollar over dient te maken aan de Duitse chipmaker Infineon Technologies AG op basis van een veroordeling voor fraude in het bemachtigen van bepaalde patenten.

Deze bal is wel heel hard teruggekaatst richting Rambus aangezien zij zelf eerst Infineon hadden aangeklaagd wegens patentbreuk. Infineon reageerde echter omiddelijk met een ‘countersuit’ en binnen twee weken hebben de rechter en de jury:
1. Rambus ongelijk gegeven in hun claim om patentbreuk
en 2. een schadevergoeding toegewezen in de ‘countersuit’.

Waar Rambus het uiteindelijk op verloren heeft was het verkrijgen van informatie tijdens gezamenlijke vergaderingen van de Joint Electronic Devices Engineering Council om een open industriestandaard voor geheugentoepassingen te verkrijgen. Volgens de veroordeling heeft Rambus de informatie die in die vergaderingen op tafel kwam gepatenteerd en dat vonden de rechter en de jury niet netjes.

Rambus is echter in beroep gegaan in allebei de rechtzaken dus dit verhaal is nog alng niet afgelopen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren