ViaTech is eigenwijs

Via Technologies en Intel hebben een lange relatie van juridische procedures en als het aan Via ligt gaat dat nog wel even door. In een bericht op ZDNet staat een bevestiging van een woordvoerder van Via dat er later dit jaar een Via chipset gaat komen voor de Intel P4 . De woordvoerder geeft aan dat de chipset er komt ongeacht of er een overeenkomst met Intel is.

De chipset genaamd PX266 zal een 133Mhz DDR bus hebben en hierdoor een directe concurrent worden voor de later dit jaar uit te brengen Brookdale chipset van Intel. Recentelijk heeft Intel ook aangekondigd dat er een officiële ALi 266Mhz DDR voor de P4 aankomt. De woordvoerder van Via heeft het volgende te melden over de ontstane situatie:
“Of course, we’d like to go the proper route,” said Shane Dennison, Via section manager for international marketing. “We’re currently in negotiations with Intel, but we feel we’re in a strong position to go forward with this.”…………..”There’s really no rush right now, since the volume of sales of the Pentium 4 isn’t all that great at the moment,”………..”Intel pretty much needs us to come out with a platform in order to assure the best possible availability of the Pentium 4 platform,”

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren