Nieuwe sterke Race licentie voor Codemasters

Codemasters’ intern licentieteam versterkt haar verbondenheid met racegames door de exclusieve spelrechten met AVESCO voor de V8 Supercar Shell Championship Series te verwerven. De Supercar Shell Championship Series is een van ’s werelds eerste motorrace wedstrijden die plaatsvinden in Australië.

Deze wereldwijde exclusieve deal geldt voor minstens 3 jaar en zorgt ervoor dat Codemasters de rechten bezit op de kenmerken van wedstrijden van de Shell Championship Series voor toekomstige motorsport games. De overeenkomst omvat ook de rechten op de seizoentoppers: de Bathurst Endurance Race, die coureurs van over de hele aardbol aantrekt.

De 13-ronden van de Championship Series omvat de Ford Falcon en de Holden Commodore V8 Supercars, aangedreven door krachtige 600pk motoren die op het circuit een topsnelheid van 323km/u bereiken. De impact van deze kampioenschappen is enorm. Per seizoen trekken meer dan een miljoen mensen naar deze races en volgen meer dan 11 miljoen mensen over de hele wereld het spektakel via de televisie. Daardoor is dit de belangrijkste motor sport categorie in Australië. In het seizoen 2001 zullen de V8 Supercars voor hun eerste internationale ronde door de Tasman trekken – de V8 International Nieuw-Zeeland.

Het V8 Supercar succes vloeit voort uit een deal van vijf jaar met Britse Motorsport promotors voor exclusieve interactieve rechten op het British Touring Car Championship (BTCC) van 2002 tot 2006 en met British Superbike Championships voor de raceseizoenen 2000 tot en met 2006.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren