LEGO DC Super-Villains

We zijn inmiddels de tel kwijt als we het aantal LEGO-games willen achterhalen. Jaarlijks verschijnen er minimaal twee en de formule is het afgelopen decennium nauwelijks veranderd. Pak een film, stipboek of verhaal en transformeer dat in LEGO-stijl. Met komische tussenfilmpjes, veel te verzamelen en natuurlijk de nodige puzzels. Het moet niet gemakkelijk zijn geweest om weer iets nieuws te verzinnen, want hoewel de inhoud van de game totaal niet origineel is, is LEGO DC Super-Villains qua verhaal zeker vernieuwend te noemen.

Hommeles!

Commissioner Gordon ziet het allemaal niet meer zitten. Hoeveel superhelden er ook zijn, de misdaadcijfers blijven de pan uit rijzen, mede dankzij een nieuwe groep slechteriken. Jij wordt gevraagd om je undercover te bewegen tussen deze schurken en een nieuw verhaal is geboren. Vele superschurken zullen de revue passeren en jij mag dan ook je eigen superschurk maken. Dit is direct het meest vernieuwende element uit de game, want het maken van je eigen schurk is bijzonder vermakelijk. Je kiest natuurlijk het hoofd, de kleding en de kleurstijlen van je personage, maar ook de superkrachten; die je door het verloop van de game verkrijgt, zijn aan te passen naar jouw smaak. Krijg je op een gegeven moment de mogelijkheid om bliksemschichten te genereren, dan mag je zelf kiezen hoe deze bliksem eruit ziet. Zijn ze groot, klein, pimpelpaars of roze, de keuze is reuze en voor de jonge spelers zal het zeer vermakelijk zijn om een eigen superschurk te ontwerpen en tot leven te wekken.

De rest van de game is wat we kunnen verwachten uit de franchise. De tussenfilmpjes zijn erg grappig, zeker als Superman om de hoek komt kijken en direct verslagen wordt Metallo, de schurk die gemaakt is van Kryptonite. Onder de bezielende leiding van Lex Luthor moet je de superhelden in de stad verslaan. Gelukkig krijgen de helden ook hulp, namelijk van de Justice Syndicate. Deze gespiegelde versie van The Justice League (ze zien er net anders uit en hebben net andere namen) gaan de superhelden helpen, al lijkt het me logisch dat ook hier een snood plan onder schuilt.

Dezelfde puzzels

Verder is er niets nieuws onder de zon. De puzzels zijn overbekend, zeker als we laten The Joker en Harley Quinn onder de knoppen krijgen. Je dient wat kapot te slaan, er komen lego-blokjes en je moet wat bouwen. Sommige hendels kunnen alleen maar overgehaald worden door bepaalde personages en dan is er natuurlijk nog het platform-element van het springen, zoeken en draaien. De LEGO-games zijn inmiddels overbekend.

Voorlopige conclusie

LEGO DC Super-Villains doet een aantal nieuwe dingen. Je krijgt de kans om je eigen schurk helemaal samen te stellen, van het uiterlijk tot de superkrachten en dat is zeer vermakelijk. Ook is het verhaal interessant, met jou als hoofdpersonage undercover bij de superschurken. Dit alles wordt wederom enorm grappig vertelt, zoals we dat gewend zijn in de LEGO-games. Daar is al het vernieuwende echter wel mee gezegd, want LEGO DC Super-Villains zal exact hetzelfde pad volgen als al die voorgangers. Puzzels oplossen, dingen kapot maken, het kiezen van de juiste personages en het verslaan van tegenstanders. Alles hebben we al tientallen keren gezien en dat maakt dat LEGO DC Super-Villains alleen zal zijn voor de echte LEGO-fan of de fan van DC Comics. Het verhaal lijkt in ieder geval de moeite waard te worden.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Die van deze maand heb ik besteld, lijkt een beetje op het derde eiland van GTA 3, maar word deze ook zo groot als Lego City ???

 2.   
  WesterW's avatar

  Ik neem aan dat je met LEGO City de wereld van LEGO City Undercover bedoelt? Er is nog geen vergelijking door ontwikkelaar Traveller’s Tales, Warner Bros, of Lego gemaakt afgaande de grootte van de spelwereld, dus dat is lastig te zeggen. Wel weten we dat het wederom een open wereld betreft, die zowel uit Metropolis als uit Gotham bestaat. Dat belooft dus in ieder geval een aardig groot speelveld.

 3.   
  Dedsec's avatar

  Ja vind jammer dat ze er ook nooit wat over zeggen, want dat is toch wel iets wat veel mensen willen weten, want Undercover wou iedereen hebben.