Kingdom Hearts 3 hands-on

Ein-de-lijk! Het heeft lang geduurd, maar Kingdom Hearts 3 gaat er nu toch echt komen, de releasedatum staat gepland op 29 januari 2019 en tijdens de E3 mochten we een demo spelen, waarbij we mochten vechten tegen een Titan op de Olympusberg en konden we de wereld van Toy Story verkennen.

Tijdens de demo werd al snel duidelijk dat Kingdom Hearts 3 hetzelfde speelt als zijn voorgangers. Zo vechten Donald en Goofy weer aan je zijde, afgewisseld door op te roepen wezens en karakters die je helpen bij een bepaalde verhaallijn. Sora zal ook deze Kingdom Hearts weer gebruik maken van verschillende Drive Forms, deze geven Sora de mogelijkheid om te transformeren en andere aanval-sets te verkrijgen. Tijdens onze speelsessie had Sora een Drive-meter die altijd op MAX stond. Ideaal, want ik kon lekker losgaan met de verschillende speciale Drive Forms. De meest merkwaardige was die waarbij Sora zijn Keyblade in een reusachtige hamer veranderde die enorm veel AOE-schade deed aan de Hearthless.

Behalve de verschillende Drive Forms kan Sora tijdens bossbattles gebruik maken van verschillende speciale aanvallen met behulp van Disney’s grootste attracties! Zo kon ik tijdens het gevecht met de Titan gebruik maken van de Big Thunder Mountain-trein die vuurpijlen schoot! Dit alles gegoten in een kleurrijk spektakel! Overigens zijn er ook verschillende Drive Forms die werkelijk van het scherm afspatten. Zo riep ik een kleurrijk piratenschip op en kon ik vijanden omverblazen door in draaiende theekopjes te zitten.

Nieuwe werelden

Tijdens de demo kon ik een gedeelte van de nieuwe Toy Story-wereld verkennen. Dit is een van de vele nieuwe werelden! Zo kregen we tijdens de persconferentie al te horen dat we ons onder andere kunnen gaan vermaken met de werelden van Big Hero 6, Monsters, Inc, Tangled, Toy Story en Frozen. Ik mocht dus aan de slag met Toy Story en kon meteen ervaren hoe groot de nieuwe werelden zijn in KH3. Zo duurde het niet lang of we konden ook op het dak en voor op straat tegen de Hearthless vechten. Alle details van Toy Story waren tot in de puntjes verwerkt in de omgeving. Er wordt zoals we gewend zijn, gebruik gemaakt van de originele stemacteurs, originele modellen en originele locaties. Zoals het hoort wanen we ons dus in een echte Disneyfilm.

Voorlopige conclusie

Man, man, man… Wat hebben we er lang op moeten wachten, maar alles wijst erop dat het een prachtige aanvulling gaat worden op een van Square Enix zijn meest gespeelde titels. Hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen en waar deze in de overkoepelende verhaallijn van Kingdom Hearts terecht gaat komen is nog niet duidelijk. Wat we wel weten is dat Kingdom Hearts 3 een spektakel gaat worden wat van je scherm af zal spatten.

 1.   
  kiesmaarwa's avatar

  Dat plaatje, daar kan ik dus helemaal niks mee. Superklein en uitvergroten is niet echt een optie. Ik ben benieuwd of Sora het enige playable character zal worden (of bv. Aqua / Roxas) en vraag me met name af of ik hiervoor dan eindelijk een PS4 Pro & HDR tv moet halen.

 2.   
  Papachico's avatar

  kiesmaarwa schreef, "Dat plaatje, daar kan ik dus helemaal niks mee. Superklein en uitvergroten is niet echt een optie. Ik ben benieuwd of Sora het enige playable character zal worden (of bv. Aqua / Roxas) en vraag me met name af of ik hiervoor dan eindelijk een PS4 Pro & HDR tv moet halen."

  Nee en Nee

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  kiesmaarwa schreef, "Dat plaatje, daar kan ik dus helemaal niks mee. Superklein en uitvergroten is niet echt een optie. Ik ben benieuwd of Sora het enige playable character zal worden (of bv. Aqua / Roxas) en vraag me met name af of ik hiervoor dan eindelijk een PS4 Pro & HDR tv moet halen."

  Ik ben zelf een groot KH fan, maar zelfs ik ben de weg (na all die jaren en vele spin-offs) kwijt geraakt rond het verhaal. Dus mag deze video ook jou helpen rond het verhaal rond KH en de volle timeline in deze GT Kingdom Hearts retrospective video.

  Btw, ik hoop dat GamersNet of natuurlijk Peter ook een retrospective gaat maken. <3