Injustice 2 – Legendary Edition

Marvel en DC; het zijn eeuwige rivalen. De één heeft superhelden als Captain America, Spider-Man en Iron Man in zijn catalogus, terwijl de ander beschikt over onder meer Superman, Batman en Wonder Woman. Waar Marvel bij de slag om het witte doek alweer heel wat jaren DC de baas is, is het op gamegebied vooralsnog precies omgekeerd. Het succes van NetherRealms Injustice 2 bewees dat vorig jaar nog maar eens.

Oude wijn, nieuwe zakken?

Het vorig jaar in mei verschenen Injustice 2 kon tijdens de launch op lovende kritieken rekenen, zo beloonde ook onze Peter de game met een 9,0 in zijn Injustice 2 review. Ontwikkelaar NetherRealm voorzag de fighter van een sterk verhaal en mede met dank aan de Multiverse-modus bood het spel de solospeler vele uren potentieel spelplezier. Daarnaast konden de vele DC-karakters natuurlijk volgens beproefd concept elkaar ook online een kopje kleiner maken. Sinds de release is Injustice 2 onder andere voorzien van nieuwe DLC-karakters en dat betekent dat uitgever Warner Bros. de tijd inmiddels heeft rijp geacht om een Legendary Edition van de game in de schappen te leggen.

Zoals gebruikelijk bij dergelijke edities betekent dit bij de Legendary Edition van Injustice 2 met alle verschenen downloadable content aan de slag kan. Dat betekent dat je met maar liefst tien extra karakters aan de slag kan ten opzichte van de basisgame. Met Darkseid, Red Hood, Starfire, Black Manta, The Atom en Enchantress betekent dat een gemeleerd gezelschap aan DC-karakters, die uiteraard ieder een unieke vechtstijl hebben, passend bij het personage.

Naast dit zestal DC-helden heeft NetherRealm zijn inspiratie ook in andere comics gevonden en zowel Hellboy als de Teenage Mutant Ninja Turtles aan de game toegevoegd. Hierbij hebben Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael ook ieder hun eigen vechtmoves.

Tot slot heeft NetherRealm ook uit zijn eigen catalogus spelpersonages geput; Mortal Kombat-karakters Sub-Zero en Raiden maken ook in Injustice 2 namelijk hun opwachting. Met de inbegrepen ‘premier skins’ kun je daarnaast ook onder andere Supergirl omtoveren tot Power Girl, verander je Flash in Reverse-Flash of maak je van Raiden toch een DC-karakter met de Black Lightning-skin.

Nieuw bij de introductie van de Legendary Edition is de Learn-modus in Injustice 2. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit onderdeel het beste te omschrijven als een uitgebreide tutorial. In verschillende stappen leer je eerst de basisbeginselen van de fighter en duik je daarna verder de diepte in. Zo kunnen ook nieuwelingen in het fighter-genre binnen de kortste keren fraaie combo’s, meter burn moves en succesvolle clashes uit de mouw schudden.

Hoewel vechtspellen vaak toch wat ontoegankelijk aan kunnen voelen, is dat bij Injustice 2 veel minder het geval. De, ietwat weggestopte, Learn-modus zet je op het goede spoor en daarna is er een immense berg singleplayercontent door te spitten.

Conclusie

De gemiddelde ‘Game of the Year’-, ‘Definitive’- of in dit geval ‘Legendary’-editie van een game is meestal niet zo spannend. Het recept bestaat over het algemeen uit een succesvolle game dat ongeveer een jaartje eerder verschenen is, de downloadable content die voor dit spel uitgebracht is en ietwat opgepimpte boxart. Niet dat dit een kwalijke zaak is, want de geduldige gamer kan zo relatief voordelig de in één keer de ‘volledige ervaring’ aanschaffen. Ook bij Injustice 2 is dit op het oog niet heel veel anders.

Dat NetherRealm naast de tien DLC-karakters ook de Learn hub aan de Legendary Edition van Injustice 2 heeft toegevoegd, is een mooi extraatje. Als je Injustice 2 al wat langer op je radar had staan of je je wel eens wilt wagen aan een vechtspel met superhelden, dan zal je je aan deze Legendary Edition dus ook zeker geen buil vallen.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Net als een paar jaar terug met MK zou Netherrealms of een andere studio Marvel Vs DC vecht game moeten maken als de ultimate crossover fighting game. <3