Fe

Daar waar we allemaal hard aan de chill gaan met Netflix Originals, kiest Electronic Arts voor een heel ander soort chill. Met zijn EA Originals probeert de uitgevergigant het kaf van het koren te scheiden en biedt op deze manier kleine pareltjes een groter platform aan. Dit begon in 2016 met Unravel en wordt nu voortgezet met Fe. Een kleurrijke platformer puzzelgame met als opvallende feature zingen.

Zingen tot je erbij neervalt

In een pastelgekleurd bos in een land hier ver vandaan, leefde ooit een klein wezentje met de naam Fe. Zijn wereld werd bedreigd door grote monsters die dieren gevangen namen en opofferden. Fe kon dit allemaal niet aanzien en besloot hier iets aan te doen. Dit kon hij echter niet alleen: samen met de kracht van zijn vriendjes zou hij de rust weer herstellen.

In Fe kruip je in de huid van – hoe kan het ook anders – Fe, een klein monstertje met een gouden strotje. Andere vaardigheden heeft hij alleen niet. In de wereld kom je andere beestjes tegen en door tegen ze te zingen, zullen zij je de hulp bieden die je nodig hebt. Zo is er onder andere een hert op wiens rug je een stuk sneller door de wereld reist en zijn er vogels die je van plek naar plek kunnen vliegen. Ook zijn er nog planten die opengaan bij de juiste noten om je vervolgens bommen te bieden of een flinke wervelwind uitstoten waarmee je een stuk hoger kunt springen.

Frustrerend makkelijk en simpelweg mooi

Fe is een driedimensionale puzzelplatformer waarin je je door een prachtige wereld beweegt. Dit bewegen kan je doen door de hulp in te schakelen van andere dieren en planten, maar ook door met je plakhandjes bomen in te klimmen. Met enkele klikken zit je bovenin een boom en kan je doorspringen naar de volgende. Deze manier van bewegen is een fijne afwisseling van al het lopen en voelt erg dynamisch aan. De puzzels daarentegen voelen soms wat houterig en vooral onduidelijk. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van tekst, moet je zelf zien uit te vinden wat het spel precies van je wil. Dit blijkt achteraf soms zo makkelijk te zijn, dat het kan leiden tot frustrerende situaties.

De wereld waar je je een weg doorheen puzzelt, hopt en zingt is erg mooi. Het zorgt ervoor dat het verdwalen en in het ongewis zijn, niet erg is. Je wordt constant omringt door een strakke en veelal paarse wereld met felle highlights. Het loont om even je tijd te nemen en om je heen te kijken, zeker wanneer je hoog in een boom zit. Helaas word je met verloop van tijd gevoelloos voor deze schoonheid, omdat het uiterlijk niet verandert. Toch blijft het opstarten van de game elke keer weer een lust voor het oog.

Conclusie

Met Fe voegt EA een prachtige game toe aan hun EA Originals line-up. Helaas heeft de game een aantal haken en ogen zoals soms onduidelijke puzzels, het ietwat vage verhaal en de onveranderlijke wereld. Desondanks is Fe een mooi klein pareltje dat voor 19,99 euro zeker vermakelijk is.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Mooie wereld en personages
  • Prachtige artstijl
  • Innovatieve gameplay

Wat is NOT

  • Soms iets te mysterieus/onduidelijk

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren