FIFA 18 (Switch)

Afgelopen week is de review van FIFA 18 al verschenen en we waren er redelijk positief over. Nou zou je denken dat de kous af is, maar na het spelen van de Switch-versie moet er toch nog wat gezegd worden. De verschillen met de andere consoles zijn dusdanig groot, dat deze versie een kleine disclaimer behoeft.

Geen Journey voor op reis

EA heeft een aantal kansen gemist voor de Switch-versie van FIFA 18 en het grootste gemis is nog wel The Journey. Het avontuur van Alex Hunter is volledig weggelaten op de Nintendo Switch en dat is een onbegrijpelijke keuze. Aangezien de console ook mee te nemen is, lijkt een singleplayeravontuur meer dan logisch.

Onderweg zijn er nog steeds weinig plekken met goed draadloos internet, waardoor alle activiteiten online al wegvallen. Het enige dat overblijft is offline FUT, kick-off en de carrièremodus. Nog steeds redelijk wat te doen, maar was je benieuwd naar de nieuwe avonturen van Hunter, dan is de Switch-versie geen goede keuze. Je kan dan beter thuisblijven om alles uit FIFA 18 te halen.

Nog een stap terug

Op de andere current-gen consoles heeft EA Quick Subs toegevoegd. De beste functie in jaren, aangezien je nu niet tijdens een wedstrijd in het trage menu hoeft te pielen om spelers te wisselen. Het is dan ook heel jammer dat de Switch-versie dit niet bevat en dus de beste ontwikkeling sinds jaren misloopt.

Grafisch is het ook niet spectaculair, al viel dit natuurlijk te verwachten. De Switch is geen krachtpatser, dus is er behoorlijk gehakt in de graphics. Bij de meeste games op de Switch valt er doorheen te kijken, maar bij FIFA 18 is het toch een ander verhaal. De footie moet het vooral hebben van de sfeer en authenticiteit van de spelers en dat gaat redelijk verloren op de Switch.

Het publiek is ronduit lelijk, terwijl juist dat element zo sterk was op de PlayStation 4. Ook de spelers lijken minder op de dubbelgangers van vlees en bloed. Gelukkig zit het met het geluid nog wel goed, want ondanks dat het publiek er niet uitziet, hoor je ze wel als nooit te voren.

Conclusie

FIFA 18 op de Switch is voor de echte fans van de game geen goede keuze. De goede elementen als The Journey en Quick Subs zijn weggelaten en de totale sfeer is toch een heel stuk minder. De game speelt wel grotendeels hetzelfde, maar het totaalpakket laat toch te wensen over. Mocht je toch graag willen voetballen onderweg en vindt je het grafische aspect niet zo belangrijk, dan biedt FIFA 18 op de Switch je net genoeg plezier om die treinreis sneller te laten gaan.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • FIFA voor onderweg
  • Sfeer door goed geluid

Wat is NOT

  • Geen Quick Subs
  • Geen Journey
  • Grafisch niet sterk
  • Publiek weer van karton

5.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren