Naruto to Boruto: Shinobi Striker

Naruto is al jarenlang een populaire serie en naast de anime verschijnen er ook regelmatig nieuwe games van, zoals nu met Naruto to Boruto: Shinobi Striker. Een game die volledig online multiplayer is en een 4 vs. 4 systeem hanteert met verschillende modi. We mochten op Gamescom in Keulen aan de slag met de fighter en man man man, dat was intens! Lees verder wat de game ons gaat brengen.

Naruto gaat volledig online

Naruto to Boruto: Shinobi Striker is dus een online multiplayer game die zich richt op 4 vs. 4 PvP en PvE. Tijdens de presentatie kwamen drie modi voorbij: Barrier Battle, Flag Battle en Sub Mode Mission. De eerstgenoemde is een PvE-modus waarin je met vier man tegen een baas moet vechten of een baas moet verdedigen. Flag Battle is in feite Capture the Flag, waarbij het de bedoeling is de vlag bij het flagpoint van de tegenstander te pakken en naar je eigen punt te brengen om een punt te verdienen. Tot slot is daar Sub Mode Mission, die bestaat uit een objective, zoals het escorteren van een personage, het verslaan van een baas of het onderwerpen van een karakter.

Vecht als een team

De game bevat negen personages, acht bekende en één uit de nieuwe generatie en jawel, dat is Boruto. Daarnaast zijn er drie stages om in te vechten: Forest of Hidden Leaf, Hidden Sand Training Field en Hidden Cloud Village. Uit deze personages zijn vier klassen gecreëerd: offensive, defensive, healer en ranged. Veel spelers zullen hun favoriete personage kiezen, maar het is natuurlijk de bedoeling om op elkaar af te stemmen wie je kiest. Speel je met bijvoorbeeld vier aanvallers in je team, dan is de kans groter dat je verliest als de tegenstander wel alle klassen benut. Aan jouw team om dus te communiceren wie welk personage (ofwel zijn/haar specialisatie) kiest om zo perfect te kunnen samenwerken.

Door samen te werken, elkaar te ondersteunen en healen waar nodig kom je al een heel eind. Ken je de maps tevens van voor tot achter, dan zou je daar ook voordeel aan kunnen hebben. Naruto to Boruto: Shinobi Striker is een snelle fighting game die gebruikmaakt van de omgevingen. De personages kunnen op muren, rotsen of andere verticale objecten rennen, ver en hoog springen en hebben de meest uiteenlopende moves om het speelveld te overheersen. Aan jullie de taak de game te beheersen en alles goed te leren kennen. Elk personage heeft zijn unieke abilities en alle moves kennen is een pré.

Customize je kapot

Het aanpassen van je karakter is belangrijk in veel games en zo ook in deze Naruto-game. Elk van de originele personages is te customizen tot je een ons weegt. Geef je Naruto roze haar, een andere huidskleur en een volledig andere outfit, het is mogelijk. Er zijn legio mogelijkheden om je eigen avatar te maken en uniek rond te rennen en springen op de maps. Jij bent de held, dus jij bepaalt hoe je eruitziet. Het is wel zo dat je één avatar maakt voor de vier verschillende types en je kiest je type voor elk gevecht. Tot slot kun je bepaalde skills en customize opties vrijspelen na een match.

Voorlopige conclusie

Ben je Naruto-fanaat, dan is Naruto to Boruto: Shinobi Striker misschien wel de geschikte game om met je vrienden te spelen. Open maps, vingervlugge gevechten, meerdere modi, personages om volledig aan te passen en meerdere type vechters. Hoewel de content voor nu wat karig lijkt, oogt en speelt het wel als een zonnetje. Bekende modi in een Naruto-jasje voelen ook wel verfrissend en spelen anders dan een Capture the Flag in vele andere games. Of Naruto to Boruto: Shinobi Striker meer content krijgt is nog niet duidelijk, maar de basis is sterk en liefhebbers van de anime kunnen hier op wachten.

  1.   
    JuulsJo's avatar

    Ziet er erg sick uit :O