Injustice 2

Injustice: Gods Among Us was een mooie nieuwe richting voor ontwikkelaar NetherRealm Studios. De studio mocht in 2010 de Mortal Kombat-franchise uit het slop halen en daarin zijn ze met vlag en wimpel geslaagd. Met Injustice 2 maken we weer een uitstapje richting het DC Comics-universum en krijgen we 29 karakters onder de knoppen. De game vernieuwt niet in de core-gameplay, maar weet wel nieuwe stappen te zetten binnen het fighter-genre. Een dikke laag RPG-elementen wordt toegevoegd en daarnaast lift de game mee op de hype van het pack openen. Wees echter niet bang, er zal geen echt geld mee gemoeid zijn. Onze Peter dook in Injustice 2 en werd positief verrast door al deze vernieuwingen.

Is het een vogel? Is het een Fighter? Is het een RPG?

De wereld staat in brand! Superman heeft de ultieme wraak genomen op The Joker en de beschilderde maniak omgelegd na de moord op zijn vrouw Lois. Hommeles, want ‘ik vind het prima om mensen de hersens in te slaan maar omleggen mag niet’-Batman kan het nemen van levens niet goedkeuren. De Justice League valt uiteen en het gevolg is dat Batman en zijn kornuiten iedereen de tering in moeten slaan om dat op te lossen. Nu doe ik het verhaal eigenlijk te kort, want het is bijzonder vermakelijk. De cut-scenes zijn tof en er zijn vreemde nieuwe allianties en groepen aanwezig, waarbij Harley Quinn bijvoorbeeld met Batman werkt. Dit is verfrissend en laat minder bekende karakters als Brainiac, Gorilla Grodd en Darkseid stralen. Daarnaast bouwt de game qua bewegingen voort op zijn voorganger, maar doet ook het iets unieks in Fighter-land. Voor het eerst ga je namelijk dikke RPG-elementen tegenkomen in de game. Je kunt elk van de 29 karakters volledige aanpassen, door middel van het verzamelen van verschillende elementen. Dit is voornamelijk cosmetisch, maar het geeft je ook voordelen in de gameplay. Voor Harley Quinn kun je bijvoorbeeld hele sexy pakjes vrijspelen, alsmede nieuwe wapens die ze meedraagt en dat stopt niet bij haar. Batman kan in het ijs-wit ten tonele verschijnen en zo zijn er voor alle karakters heel veel upgrades. Strength, Abilities, Defence en Health is te upgraden, wat enorm nieuw is voor een vechtspel. Slots zorgen ervoor dat je niet te overpowered raakt, want sterke upgrades kosten meer slots dan kleine upgrades.

Dat heeft natuurlijk een reden en dat is de balans van het spel. Injustice 2 zou online totaal niet leuk zijn als je dit niet kon uitzetten in online-gevechten. Gelukkig is alles in te stellen en de voordelen die je hebt zijn dus te annuleren bij een gevecht tegen een echte opponent. Je kunt er samen voor kiezen om dit niet te doen, of juist wel. Daarnaast zijn de stappen die je in bovenstaande gebieden kiest niet enorm groot en ze bieden vooral voordeel in de singleplayer. Je speelt dit soort upgrades vrij door middel van het open maken van verschillende loot boxes, die in de game Mother Boxes worden genoemd. Ze zijn er in bronzen, zilveren, gouden, platinum en diamanten varianten en ze kunnen niet verkregen worden door middel van echt geld. Je zal je moeten bewijzen in de game en van pay-to-win is dus geen sprake. Wel springt Injustice 2 in op de hype van het unboxen, iets wat veel mensen als enorm verslavend zullen ervaren, zeker als je weet dat de levelcap van 20 je behoorlijk veel tijd zal kosten. Persoonlijk vind ik het tof dat je je helden kunt aanpassen qua uiterlijk, dat zorgt er toch voor dat het meer speciaal voelt als je tegen anderen strijdt.

Om je nog meer te betrekken bij de game is er de Multiverse, die je tijdelijke events voorschotelt. Deze tijdelijke evenementen zijn ook de plek waar de beste Mother Boxes vrij te spelen zijn. Het loont enorm om dit vaak te spelen, met veel verschillende personages. Een andere toffe toevoeging is de mogelijkheid om Guilds te vormen, zodat je met je maten je eigen team kunt vormen en dat ook aan de wereld kunt laten zien!

Qua gevechten is Injustice 2 net zo diep als andere games van de studio als Mortal Kombat X en Injustice: Gods Among Us. De fatalities zijn niet aanwezig, omdat je DC-helden natuurlijk niet kunt onthoofden, maar het komt wel in de buurt. Er zijn geweldige combo’s te maken die spetterende filmpjes tot gevolg hebben en écht goed worden in deze game is een behoorlijke uitdaging. Daarnaast zijn er bizar veel map transitions te vinden die enorm spectaculair zijn. Meer dan eens zal een tegenstander (of jij) geslagen worden tegen verschillende voertuigen, zeemonsters en andere bizarre dingen. Dit voelt enorm bevredigend!

Conclusie

NetherRealm heeft er werkelijk alles aan gedaan om mensen te binden aan hun spel en het genre in het algemeen. In een gesprek dat we hadden met Derek Kirtzic, designer van Injustice 2, werd ook duidelijk dat de studio het belangrijk vindt om mensen te binden aan het fighter-genre, puur omdat dat hun werk is en hun toekomst. Dat is te zien aan alles in de game. De singleplayer van Injustice 2 is qua verhaal sterker dan veel genregenoten, de gevechten staan als een huis, het aantal karakters is groot en de vernieuwingen zijn legio. Het is moedig om een RPG-systeem binnen een fighter te bouwen, want dat heeft natuurlijk gevolgen voor de balans. De game is echter niet speciaal gemaakt voor eSporters en alle voordelen kun je uitzetten in online gevechten. ‘Normale’ spelers gaan het geweldig vinden om hun favoriete helden aan te passen. De loot boxes zijn een slimme zet en het is tof dat ze niet te kopen zijn met echt geld, maar alleen in de game te verdienen zijn. NetherRealm had een simpel vervolg kunnen maken en kunnen meeliften op het succes van Batman en DC, maar dat hebben ze niet gedaan. Injustice 2 is één van de meest complete vechtspellen op de markt en bovendien enorm goed uitgewerkt. Een dikke pluim voor NetherRealm!

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Sterk verhaal
 • Toffe upgrades
 • Gevarieerde omgevingen
 • Toffe karakters

Wat is NOT

 • Een aantal bekende karakter zijn niet aanwezig

9

 1.   
  stan_the_manNL's avatar

  Leuke review Peter, ben zelf alleen niet zo van de fighting games dus zal ook deze laten liggen. Toch kan ik mij voorstellen dat als je vriendengroep dit koopt je wel leuke competities kan houden

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  Ben er opzich wel nieuwschierig na.

  Het is niet een game die ik snel zou kopen, Dat zeg ik er eerlijk bij.

  Maar het mooie is dat we op deze te gekke site nu nog een win actie is waardoor je kans maakt deze game te winnen [2x PS4 1x Xone]

  En als ik m zou winnen zou ik m wel eens goed aan de tand voelen.
  Wellicht dat het een game is die me positief zal verrassen.. Zo ben ik dit jaar al eens positief verrast door plants vs zombies GW2

  Een game die ik voor 10 in de store kocht. en met alle plezier uitgespeeld heb. Stiekem nog vele uurtjes in gestoken haha