Dragon Quest Heroes 2 – Hands-on Preview

Dragon Quest is een gamereeks die al ontzettend lang meegaat. De serie heeft heel veel spellen en is dus perfect materiaal voor de Warriors-formule. Jaren geleden konden we al genieten van de game Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below en die game bleek succesvol genoeg voor een vervolg.

Quest on

Het spel bouwt qua mechanieken verder op het vorige deel, maar heeft verder niets te maken met het verhaal. Er is wel interactie tussen de twee spellen als er een save-game van het vorige deel aanwezig is, maar verder dan een bonus gaat dat niet. In het verhaal neem je de leiding over meerdere personages. Aan het begin kan de speler kiezen tussen de personages Lazarel en Teresa. Het maakt niet veel uit wie er gekozen wordt, behalve een aantal cutscenes en wie er bestuurd wordt. Daarbij kunnen spelers vanaf een bepaald punt ook wisselen tussen vrijgespeelde personages.

Het verhaal belooft van wat ik kon zien veel voor de schaal van het spel. De opzet neigt namelijk heel erg naar een episch verhaal zoals je dat van Dragon Quest gewend bent. Er wordt royaal met cutscenes gestrooid die het narratief leuk doch efficiënt doen doorzetten. Het tempo zit er goed in. De speelbare personages zullen voor echte Dragon Quest-fans bekend zijn. Zoals het een spel van dit type betaamt pakt ontwikkelaar Omega Force personages uit verschillende Dragon Quest-games om ze een plek in dit universum te geven. Elk personage heeft een eigen speelstijl en is nog te optimaliseren met wapens en bepantsering.

Musou-RPG

Zoals eerder genoemd is het spel in zijn kern een Warriors-achtige game. Het spel gebruikt mechanieken die overeen komen met de Dynasty Warriors-serie. Dat betekent dus weer lekker veel vijanden neermaaien met absurde combo’s. Anders dan soortgelijke spellen is er wel één groot verschil. Dragon Quest Heroes 2 heeft namelijk ook RPG-elementen die sterk doen denken aan de Dragon Quest standaard.

Anders dan normale games in dit genre wordt je niet zomaar op een map gegooid om deze te domineren. Op een landkaart moet je te voet tussen steden reizen zoals dat in standaard RPG’s moet. Onderweg valt er veel te beleven, want de landkaart zit vol met monsters en npc’s. Het kan dus zijn dat je nieuwe quests of sterke monsters vindt. Ook kun je in Dragon Quest Heroes 2 medailles van monsters verzamelen om ze tijdens gevechten op te roepen. Er zijn verschillende type medailles waarvan sommigen je zelfs in een monster transformeren. Dat wil niet zeggen dat de traditionele gameplay van een Warriors-game er niet in zit.

De steden die je in je reis tegenkomt zijn zoals je die van RPG’s kunt verwachten. Het is dus niet gek om ineens een winkeltje met nieuwe uitrusting of een herberg tegen het lijf te lopen. Ook dienen de steden als een terminal om online aan de slag te gaan. Het spel heeft namelijk online multiplayer.

Double Dragons

De online gameplay van Dragon Quest Heroes 2 is leuk voor mensen die graag samen door monsters willen raggen. Spelers hebben de optie om samen met andere spelers kerkers door te spelen. De kerkers bestaan uit meerdere levels met een doel dat uitgevoerd dient te worden om door te gaan naar het volgende level. Tijdens mijn speelsessie was het alleen maar het doel om hordes aan monsters met de grond tegelijk te maken.

Je bent online beperkt tot de personages die je hebt vrijgespeeld, maar je kan al vanaf de eerste stad met anderen spelen. De online functionaliteit werkte in de versie die ik voor mij kreeg perfect. Het enige dat voor mijn gevoel wel ontbreekt is een scoreboord. Veel spelers zullen er niet echt om geven, maar ik zou er persoonlijk veel plezier van hebben. Daarnaast werd het mij snel duidelijk dat tijdens mijn samenwerking met andere spelers het lastig te peilen is wie er goed of fout bezig is. Nu lijkt dit mij met vrienden niet zo’n probleem, maar wanneer er vreemden speelt wil je toch wel kunnen zien wie er tenminste een beetje goed speelt.

Conclusie

De game lijkt tot dusver nog best veel op zijn voorganger, maar dat is niet erg. Dit spel is namelijk gemaakt voor fans van Dragon Quest en Warriors-games. Persoonlijk ben ik iemand die altijd wel te porren is voor dit soort spellen, maar ik begrijp dat het een lastig genre is voor mensen die zich snel vervelen met een spel. Iedereen die het eerste deel heeft gespeeld en daarvan genoten heeft zal ook zeker goed zitten met Dragon Quest Heroes 2. Ook als je de vorige game niet gespeeld hebt maar wel interesse in dit genre hebt dan is het een game om in de gaten te houden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren