Super Mario Odyssey – Fast Forward 2017

Toen ik hoorde dat Super Mario Odyssey was aangekondigd tijdens de officiële onthulling van de Nintendo Switch, was ik toch een beetje teleurgesteld. Nee, niet vanwege de game of de trailer, maar omdat ik de aankondiging niet live kon zien! Maar toen zag ik de beelden en werd ik spontaan weer vrolijk. De game deed me heel erg denken aan Super Mario 64. Die game heb ik vroeger helemaal kapotgespeeld, dus uiteraard is er genoeg reden om warm te worden voor Super Mario Odyssey…

Weg uit Mushroom Kingdom

Dat Super Mario Odyssey sterk aan Super Mario 64 doet denken, wil natuurlijk niet zeggen dat het een kopie is. Zo is Mario bijvoorbeeld verhuisd van Mushroom Kingdom naar New York (uhm, ik bedoel New Donk City), waar hij moves maakt waar zijn mede-Italiaan Ezio nog een puntje aan kan zuigen. Ook Mario’s iconische pet speelt een grotere rol dan normaal. In eerdere Mario-games kon je die pet op bepaalde punten wel kwijtraken en had dat vervelende gevolgen, maar veel meer dan dat was het niet. In de trailer van Super Mario Odyssey zien we echter dat Mario zijn pet gebruikt als tussenplatform, zodat hij verder en/of hoger kan springen dan normaal. Het ziet er dus naar uit dat Nintendo meer dan genoeg innovatie gaat brengen in het genre der 3D-platformers.

Maar verderop in de trailer lijkt het er sterk op dat Mario niet alleen in New York avonturen zal beleven. Er zijn tal van kleurrijke, (waarschijnlijk) fictieve locaties te zien in de aankondigingstrailer. Van bossen tot woestijnen en een soort experimenteel-kunstzinnige landschappen, het passeert allemaal de revue. De variatie die we van de Mario-games gewend zijn, is ook in Super Mario Odyssey dus waarschijnlijk terug te vinden.

Old-school, maar dan modern

Het lijkt er dus op dat Super Mario Odyssey teruggaat naar de roots van de 3D-platformer, maar dat het wel degelijk innoveert. Ook de boss fights lijken geüpdatet te zijn voor 2017. In de trailer zijn een aantal momenten te zien die lijken op gevechten tegen eindbazen, waarbij onder andere een hoger tempo wordt gehanteerd. Toch doen ook die scènes me denken aan de Mario-games van weleer. Het design van de bazen is al net zo gevarieerd als dat van de levels, dus ook hier zit het wel goed.

Voorlopige conclusie

In mijn nostalgie kan ik eigenlijk geen negatieve punten vinden in de trailer van Super Mario Odyssey. De game lijkt ouderwetse 3D-platformers te updaten naar het jaar 2017. Al met al kijk ik dus heel erg uit naar deze game, en is dit voor mij dé reden om een Nintendo Switch aan te schaffen. Ik ben blij dat er vroeg in het jaar andere (hopelijk) vette games verschijnen, want anders had ik niets om de wachttijd tot de release van deze game te doden!


Meer weten over Super Mario Odyssey? Lees al het nieuws, bekijk de trailer of de screenshots!

  1.   
    JaslanNL's avatar

    Dik mee eens. Kijk hier ook zeker naar uit. Heb me prima vermaakt met alle Mario’s tot nu toe en dat zal bij deze niet anders zijn. Denk dat het gedeelte dat zich afspeelt in NDC ook best mee valt. Waarschijnlijk vergelijkbaar met de ‘hubs’ in M64 en Sunshine. De werelden zagen er in ieder geval super uit en hier kijk ik dan ook het meest naar uit. Zin in!

  2.   
    jelte23's avatar

    Ben heel benieuwd hoe deze game gaat worden. Ik ga hem zeker kopen.