Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 komt naar de Nintendo Switch, in een iets uitgebreidere versie dan die we al kennen van de Wii U. Wij mochten in Frankfurt de nieuwe versie al ervaren en het wordt nu heel gemakkelijk om de game te spelen waar je maar wilt. Wij speelden met acht spelers tegen elkaar met tablets in de hand, maar je kunt ook de Joy-Con-controllers gebruiken om samen tegen elkaar te spelen op één Switch. Natuurlijk kun je ook “gewoon” genieten van de game op het grote scherm. Wij zetten de nieuwe features op een rij.

Veel manieren om te spelen

Eigenlijk is het zonde dat de Wii U niet gedaan heeft wat het moest doen. Natuurlijk heeft die console zijn gebreken en te weinig software, maar er zijn wel een aantal pareltjes verschenen in zijn vijf-jarige-bestaan. Naast games als Super Smash Bros., Splatoon en Super Mario Maker is ook Mario Kart 8 een game waar ik me veel uren mee heb vermaakt op de Wii U. Dat de versie naar de Switch komt is fantastisch, want al die mensen die de Wii U hebben overgeslagen kunnen straks toch genieten van deze vrolijke racer. Natuurlijk hebben wij de basisgame al uitgebreid besproken in de Mario Kart 8 review, maar met de Switch komen een aantal nieuwe features om de hoek kijken.

De meest opvallende vernieuwing is het aantal manieren van spelen van Mario Kart 8 Deluxe. Je kunt de game spelen op de tablet, maar als je de Joy-Con-controller los koppelt kun je ook in splitscreen op de Switch tablet spelen. Het klopt dat het beeldscherm klein is voor splitscreen, maar in het vliegtuig of achterin de auto is het absoluut een toffe feature. Ook is de Wii-besturing toegevoegd, waardoor je met een klein stuurtje met echte bewegingen kunt sturen. Natuurlijk is de game ook gewoon speelbaar op je televisie, met de Joy Con-controllers in de Joy Con Grip of met de Pro Controller. Dan speel je de game in feite zoals je dat ook deed op de Wii U, maar dan wel met alle DLC op de cartridge. Dit betekent acht extra parcours (die van Zelda is episch!), drie extra personages en vier extra voertuigen.

Nieuwe content

Voor de Deluxe-versie worden daar ook nog eens vijf extra personages toegevoegd. Splatoon doet daarmee zijn intrede binnen de franchise, want je kunt zowel als Inkling Boy als Inkling Girl racen. Ook worden King Boo, Bowser Jr. en Dry Bones toegevoegd. Helaas zullen er geen nieuwe raceparcours worden toegevoegd, want Nintendo heeft zich voor de Deluxe-versie gefocust op de Battle Modus. Balloon Battle en Bob-omb Blast zijn speelbaar, met nieuwe Battle Stadions, die wij overigens nog niet hebben kunnen spelen.

Wat we wel hebben mogen ervaren is gameverandering die is doorgevoerd voor Mario Kart 8 Deluxe. Het lijkt een klein dingetje, maar de optie om twee voorwerpen mee te nemen is terug van weggeweest (zat niet in MK8 Wii U). Dit maakt de actie op de weg een stuk intenser, want je kunt altijd items achter de hand houden. Daarbij maken de items Boo (steelt items) en Feather (verder springen) hun terugkeer uit eerdere delen.

Vanaf 05:38 Tom en Peters avonturen met Mario Kart 8 Deluxe

Wij mochten de game in Frankfurt spelen in de tablet-opstelling, met de Joy-Con-controllers vastgemaakt aan de Switch. Als een grote PS Vita speelt de game heerlijk weg. Het beeld is enorm kleurrijk en de actie is net zo snel als je gewend was op het grote scherm op de Wii U. Het gebruiken van twee items maakt de game iets chaotischer, omdat geen enkele tegenstander ooit zonder items zit.

Voorlopige conclusie

Het is goed dat Nintendo Mario Kart 8 naar de Switch brengt. Het was natuurlijk fantastisch geweest als Wii U-bezitters beloond zouden worden met een korting op de Switch, maar dat lijkt niet te gebeuren. Voor de mensen die weer instappen met de Switch is het een must-buy. Mario Kart 8 is één van de beste delen uit de reeks, die er schitterend uit ziet en ultiem multiplayer-plezier uitstraalt (tot 12 spelers). Mario Kart 8 Deluxe verschijnt op 28 april aanstaande voor de Nintendo Switch.

 1.   
  mmx's avatar

  Hier kocht ik ooit de nieuwste console door deze game ,maar ik doe het niet meer of je nu links of rechts kijk het blijft hetzelfde .Nee ondanks Mario 8 geen nieuwe console voor mij .

 2.   
  jelte23's avatar

  Staat al in de pre-order. Heb nooit een wii u gehad en ben heel benieuwd naar deze game. Het is tof dat alle dlc er ook bij zit. Dat zorgt voor extra game plezier

 3.   
  madda's avatar

  Deze ga ik zeker halen als hij uitkomt 8)

 4.   
  Mattiees's avatar

  must have voor de switch, altijd leuk om met vrienden te spelen.

 5.   
  JaslanNL's avatar

  Samen met Zelda en de nieuwe Mario op het verlanglijstje. En zodra Smash uitkomt, die natuurlijk ook! Wel zo fijn trouwens dat hier alles bij in zit, genoeg tracks om je een tijd mee te vermaken!