Skylanders Imaginators hands-on

Skylanders: Imaginators is een naam die niet alleen gekozen is omdat deze lekker klinkt. Imaginators vraagt letterlijk om de verbeelding van de spelers, want het is aan hen om een eigen Skylander te in elkaar knutselen. En dat gaat best ver. Zo ver zelfs dat een aantal role playing games een voorbeeld zou kunnen nemen aan de karaktercreatie in deze nieuwe Skylanders!

Tien keer tien

Er zijn tien verschillende elementen en deze vormen de basis voor het nieuw te maken Skylander-personage. Door een kristal – dat een element vertegenwoordigt – op het portal te plaatsen, vangt de creativiteit aan en die begint met het kiezen van een klasse. Er zijn tien verschillende klassen beschikbaar en in combinatie met de eerdergenoemde tien elementen, zijn er op dit moment dus honderd variaties mogelijk. De woorden suggereren dat de toekomst meer gaat brengen en het is dus wachten op uitbreidingen die meer opties gaan toevoegen aan het aanbod.

Ik koos tijdens de hands-on voor een op vuur gebaseerde brawler, een fysiek aangelegd figuur dat met brute kracht van zich doet spreken. De uiterlijke kenmerken van de creatie bleken flexibel aan te passen en daarbij worden verschillende typen oren, ogen, hoofden, armen en benen niet vergeten. Het gaat vooral om de uiterlijke kenmerken, maar er is ook uitrusting beschikbaar die de statistieken van de Skylander verbeteren. Naast het aanpassen van de uiterlijke kenmerken is het tevens mogelijk om het stemgeluid te kiezen, maar zelfs de geluidseffecten en de muziek voor het moment dat de Skylander zijn opwachting maakt, zijn aanpasbaar. De mogelijkheden zijn uitgebreid en voegen een stukje personalisatie toe dat voor velen een welkome toevoeging zal zijn op het spelplezier.

Kaos in Skylanders

Uiteraard maken speciale technieken weer hun opwachting en waar de Skylander eerst nog bescheiden begint, worden de vaardigheden steeds sterker en is er wederom een voor de fans zo bekende weg te kiezen. Vechten doet de Skylander niet alleen, want natuurlijk zijn er diverse andere Skylanders te koop, die in dit geval als Sensei optreden. Dit komt er kortgezegd op neer dat de Sensei’s een manier zijn om nieuwe technieken aan te leren en hogere levels te bereiken. Het is goed om te weten dat alle reeds bestaande figuren te gebruiken zijn en zo is er voor fans van het eerste uur reden om de niet-gebruikte poppetjes weer uit de kast te sleuren. Ook de voertuigen uit Skyanders: Superchargers zijn te gebruiken in speciaal daarvoor ontworpen levels. Wie de toevoegingen op de voorgaande edities nog op zolder heeft staan, kan deze dus gerust weer naar beneden halen.

Voor het eerst maakt ook Kaos zijn opwachting als speelbaar personage. De eeuwige bad guy werd onthuld als pre-order-bonus en speciaal voor de twintigste verjaardag van Crach Bandicoot komt ook Crash tot leven in de wereld van de Skylanders. Het beest heeft zelfs een eigen level! In het preview-level dat speelbaar was, waren veel elementen uit de klassieke Crash-games terug te vinden en een glimlach was daarbij niet te onderdrukken. De visuele grapjes die overal terug te vinden zijn, vormen een vertrouwde toevoeging op de serie. Hoewel Skylanders al een langlopende franchise is, kan ik in dit geval niet zeggen dat de stijl verveelt. De succesformule komt wederom met veel kleur op ons af en vooralsnog lijken de muziek en het stemmenwerk ook prima in orde.

Voorlopige conclusie

Skylanders: Imaginators brengt de vernieuwing vooral in de personages. Wat dat betreft brengt het nieuwe deel een variatie op het succesvolle thema, waarbij de vrijheid wordt gegeven om een eigen draai aan het geheel te geven. Over het verhaal wilde men niet veel kwijt en wat dat betreft is het dus wachten op toekomstige sessies. Zeker is wel dat Imaginators weer veel ouders het geld uit de zakken zal toveren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren