Ghost Recon: Wildlands hands-on

De verwachtingen voor Ghost Recon: Wildlands zijn gemengd. De game werd vorig jaar aangekondigd en vertelt het verhaal van een groep elitesoldaten die in Bolivia wordt ingezet om drugskartels te ontregelen. Hiervoor heeft Ubisoft de grootste spelwereld in de geschiedenis van de uitgever gebouwd. Jij mag in je eentje of tot en met vier spelers zelf weten wat je gaat doen om de corrupte regering en de drugsbazen te verslaan. Je bestaan wordt ontkent en je staat er helemaal alleen voor. Welkom in het Bolivia van Ghost Recon: Wildlands…

“I have a Drone”

Wildlands is een third person shooter die zich vooral focust op de vrijheid van de speler. Op de E3 mochten we zelf aan de slag met de game, die overigens nog niet volledig af voelt. Dat hoeft natuurlijk ook niet, want de game verschijnt pas op 7 maart 2017. De vrijheid die je krijgt kan soms wat overweldigend zijn, maar gelukkig was onze missie duidelijk gestructureerd. We moeten een soort lugubere kok ontvoeren, die bekendstaat als de man die lichamen laat verdwijnen. Dit doet hij met zoutzuur en andere nare goedjes en dat mag natuurlijk niet gebeuren. Maar eerst moeten we de beste man opsporen.

Gelukkig is een van zijn vrienden in de buurt, maar deze wel zwaar bewapend en zwaar bewaakt. Eerst maar eens de omgeving verkennen dus. De drones worden erbij gepakt, want dit is, net als in Watch Dogs 2, de manier om een beter zicht te krijgen op je omgeving. Tegenstanders worden gespot, waarna al snel het moment van plannen komt. Vier man betekent vier sniper rifles, een absolute must in de wijd gestrekte omgevingen van Bolivia. Vier tegenstanders werden getagd en op aftellen tegelijk afgeschoten. Binnen mum van tijd was het kamp opgeruimd, alleen wist ons doelwit te ontkomen in zijn auto.

Serieuze Just Cuase?

Tijd voor een achtervolging, die je natuurlijk kunt inzetten op de manier die jij wilt. Spring je op de motor, stap je in de auto of vlieg je met de helikopter. Bij een benzinestation wisten we de man op te pakken en te ondervragen. Hij leidt ons naar de baas, die in een ommuurd kamp te vinden is. Met de helikopter vliegen we ernaartoe om een en ander te scouten en vijanden te markeren. Vijanden die ook mortieren tot hun beschikking hebben en dus moeten we extra voorzichtig zijn. Vanaf twee kanten sluipen we het kamp in om mensen met gedempte wapens en de blote handen af te maken. Uiteindelijk volgt een enorm vuurgevecht, waarna twee teamgenoten in de helikopter stappen voor support vanuit de lucht. Dit blijkt te werken en nadat we ons doelwit hebben, kunnen we zo snel mogelijk wegwezen.

Het is absoluut waar dat Ghost Recon: Wildlands aanvoelt als een serieuze Just Cause. Voor mij is dat een verademing, want ik hou gewoon meer van serieuze games dan onderbroekenlol. Toch mag alles van mij wel wat meer gewicht krijgen. Net als in bijvoorbeeld Steep is een verhaallijn nog ver te zoeken en dat maakt het nog een beetje doelloos. Heel bang dat deze context wegblijft ben ik echter niet, want de cutscenes zijn namelijk al voor een deel gemaakt en uitgebracht als trailer. Het verhaal is ook behoorlijk interessant, de regering van Bolivia die onder controle staat van een aantal drugsbaronnen, die je als speler één voor één dient uit te schakelen. Geef die drugsbaronnen een gezicht, maak het epische tegenstanders, met gekke trekjes en toffe karaktereigenschappen.

Voorlopige conclusie

Op dit moment is dat nog niet het geval, al is de game voorlopig ook nog niet af. Meerdere voertuigen, wapens, gekke gadgets en missies zullen nog toegevoegd worden, al was het fijn geweest om iets meer in deze demo te mogen zien. De basis staat en Ubisoft gaat hiermee hun grootste open wereld ooit maken. De game is in je uppie te spelen, maar is overduidelijk gemaakt voor vier personen en dat zal ook absoluut de focus blijven. De impact van kogels moet nog verbeteren, alsmede de besturing van voertuigen. Gelukkig heeft Ubisoft nog even de tijd om hiermee te stoeien, want Ghost Recon: Wildlands verschijnt 7 maart 2017. To be continued…

 1.   
  Downzilla's avatar

  Alle gameplay video’s die niet van Ubisoft zelf waren zagen er heel vercracked uit. Een soort slechte casual arma.

 2.   
  Gabbersouth's avatar

  verheug mij echt op deze game

 3.   
  Tom's avatar

  Een soort slechte casual arma.

  Dat slechte zou ik zo meteen niet weten, maar die vergelijking met een ‘casual ArmA’, daar kan ik me dan weer in vinden. Die serie is natuurlijk enigszins niche voor grotere partijen, maar ik zou het niet gek vinden als Ubisoft daarnaar heeft gekeken, een eigen franchise ertegenaan heeft gegooid en probeert die ervaring wat meer naar de mainstream te brengen.

  Ben sowieso benieuwd hoe de development verder gaat, want merk toch dat bizar veel mensen enorm sceptisch zijn over het hele Wildlands gebeuren.

 4.   
  Downzilla's avatar

  @Tom, mensen hebben the Division nog vers in hun geheugen en die downgrade video die laatst viral is gegaan helpt ook niet echt mee aan het enthousiasme van iedereen.

 5.   
  PSPfreaky's avatar

  Zelf verwacht ik hier ook een downgrade. Het ziet er net iets te mooi uit voor een Ubisoft game. De game ziet er leuk uit, maar lijkt niet echt iets speciaals te hebben. Dit wordt een skip voor mij!

 6.   
  rude1980's avatar

  vond de gameplay beelden al een downgrade

 7.   
  Gabbersouth's avatar

  ik vind het wel vet er zijn niet veel games waar je het opneemt tegen het kartel

 8.   
  Sixty's avatar

  Co-op games blijf ik toch altijd geweldig vinden, ik ben benieuwd maar ik zie het wel verschijnen.