Alienation

Housemarque heeft ons al aardig wat toffe games gegeven. Zo brachten ze ons Super Stardust, Dead Nation en Resogun. De meeste van deze games draaien om zoveel mogelijk kogels rond te laten vliegen. Zo ook de nieuwste telg van deze ontwikkelaar: Alienation. Alienation is de spirituele opvolger van Dead Nation en dit is dan ook eigenlijk aan alles te merken. Ik mocht alvast wat aliens knallen, maar is Alienation de moeite waard?

Join The Fight!

Alienation is dus erg te vergelijken met Dead Nation. Dezelfde camerapositie, de besturing en noem maar op. Is dat slecht? Nee, verre van. Housemarque heeft flink zijn best gedaan om Alienation een geheel eigen sfeertje te geven en dat is goed gelukt. Alienation speelt zich af in de nabije toekomst. Aliens hebben de aarde overgenomen en de laatste hoop voor de mensheid zijn de UNX-soldaten. Je krijgt de keuze uit drie soorten klassen, elk even uniek. De Bio-Specialist is snel en is erg goed als heler binnen een team. De Tank is, zoals de naam al doet vermoeden, de sterkste. De Saboteur kan onzichtbaar worden en luchtaanvallen oproepen.

Deze drie klassen bieden genoeg variatie om elke gewenste speelstijl te ondersteunen. Daarnaast zijn ze sterk genoeg om ook solo te spelen. Alienation is solo te spelen, maar het siert zich vooral als online knaller. Je hebt de mogelijkheid om bij eenieder binnen te wandelen en te assisteren in gevechten. Als je de optie aanzet kunnen spelers dit ook bij jou doen. De flexibiliteit is erg gaaf en soms is het ook nodig. Alienation is namelijk een zeer uitdagende game en als er in het heetst van de strijd een speler bij komt, is dat soms precies wat je nodig hebt.

Splat

Net zoals Dead Nation heeft Alienation een aantal verschillende vijanden. Van de kleine mutants tot aan gigantische reuzen. Gelukkig heb je een groot aantal wapens, die je in steeds sterkere varianten tegenkomt op het slagveld. Dat is maar goed ook, want je zult letterlijk honderden aliens afslachten om je doel te bereiken.

Dit is waar ook het grafische aspect naar voren komt. Alienation is visueel zeer bevredigend. De grauwe setting maakt namelijk soms plaats voor schitterend exploderende aliens. Zo zie je een betonnen grond, zo zie je slierten neon-gekleurde alien-ingewanden. Hoewel Alienation veel soorten vijanden heeft, zul je later vooral dezelfde tegen komen met een ander kleurtje of andere krachten. Hierdoor valt de game een beetje in herhaling. Je bent echter vaak te druk met overleven, dat dit zelden een negatief iets is.

Zoals eerder genoemd is Alienation erg uitdagend. Je wordt letterlijk overspoeld met hordes aliens. In de latere levels, of als je de eerste levels al met een hoge moeilijkheidsgraad speelt, word je geconfronteerd met bazen, uitdagingen en hordes mutanten. Deze verschijnen willekeurig in het level. De bazen zijn vijanden op steroïden en komen dus bovenop de al in grote aantallen aanwezig zijnde normale vijanden. Als je ook nog eens pech hebt, verschijnt er ineens een mutanten-horde, die je een stuk of honderd extra vijanden in je mik gooit. Alienation zal je dan ook vaak uitdagen en dwingen om beter te worden.

Conclusie

Alienation is een PlayStation Network-game waar eigenlijk niet veel over valt te zeggen. Het is een simpel concept: schieten en af en toe een knopje in drukken of een bom plaatsen. Het verhaal is dan ook niet zeer enerverend, maar dat is ook niet het belangrijkste. Alienation draait puur om de gameplay en dat is Housemarque goed gelukt.

De game is prachtig vormgegeven en de hordes aliens afschieten is even moeilijk als bevredigend. Het ziet er grafisch prima uit en de sfeer is geweldig. Daarnaast zorgen de exploderende aliens voor een kleurrijk spektakel op je beeldscherm. Alienation is uitdagend en zal, zeker als je het alleen speelt, je nogal wat scheld-momentjes geven. Als je van schieten, hordes aliens en uitdagingen houdt, is Alienation de game voor jou!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Toffe sfeer
  • Zeer uitdagend
  • Exploderende aliens

Wat is NOT

  • Game herhaalt zich een beetje

8.5

  1.   
    gamerfriend01's avatar

    De prijs