Top 5: Hyrule Warriors Legends karakters

Deze week verschijnt Hyrule Warriors Legends en hét paradepaardje van die game is natuurlijk het grote aantal karakters dat we onder de knoppen kunnen krijgen! Van de elegante prinses Zelda tot de lompe, grote, brute Goron Darunia! Sterker nog, je kunt zelfs als de bad guys spelen. Voor ons reden genoeg om een lijstje te maken met de – voor ons – vijf tofste karakters in de game!

5. Linkle

De eeuwige ‘wie is Zelda en wie is Link?’-discussie zal nooit meer hetzelfde zijn. Waar alle trollers en onwetende gamers altijd vragen of Link Zelda is, maakt de introductie van een nieuwe vrouwelijke held het allemaal nog eens veel complexer! Zo is Linkle, logischerwijs, de vrouwelijke tegenhanger van Link. Oorspronkelijk stond ze al gepland voor het originele Hyrule Warriors, maar dat ging op het laatst moment net niet door. Totdat de fans haar artwork zagen en eisten dat ze toch in de game zou belanden! Waar een beetje gamersliefde al niet goed voor is.

Toch moet je niet denken dat deze dame niet haar eigen mannetje staat. Nee, Linkle heeft haar gehele leven gewijd aan het worden van een legendarische heldin! En er zijn weinig vrouwen die dát kunnen zeggen. Tel daarbij op dat ze niet met één, maar met twee kruisbogen het slagveld opgaat en je snapt dat ze een goede aanvulling is in de groep van karakters. Zo is het vechten met haar kruisbogen – die twee verschillende kanten opschieten – ontzettend handig wanneer je te midden van een grote groep staat of een fort snel in wilt nemen. Wel is nog de vraag tot welke lugubere fan-fiction de introductie van deze bijzondere nieuwe dame gaat leiden. Wij houden ons hart in ieder geval vast.

4. Darunia

De lompe en logge tank Darunia kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Zo kan hij gemakkelijk heel wat klappen verdragen en slaat hij met het grootste gemak de schedels in van zijn tegenstanders. Darunia is een karakter dat duidelijk zijn mannetje staat in de game en net zo duidelijk aanwezig is op het slagveld: leidinggevend aan zijn Goron-broeders! Daarbij is het natuurlijk een verademing dat deze publieksfavoriet speelbaar in een game verschijnt, na zijn debuut lang geleden in The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Hij is goed in het neerhalen van grote menigten, heeft een goed bereik met zijn hamer en is ook nog eens relatief snel voor een karakter met zijn postuur! Daarbij is hij ook nog in staat om de hemel zelf besturen en zo een brandende komeet neer te laten dwalen op zijn slachtoffers. Het mag duidelijk zijn dat Darunia een sterk karakter is binnen het team van Hyrule Warriors Legends-personages. Laten we hopen dat deze Goron-baas ooit nog wordt toegevoegd aan het rooster van Super Smash Bros.!

3. King Daphnes (King of Red Lions)

In Hyrule Warriors kon het nog niet, maar Legends brengt ons eindelijk de mogelijkheid om te spelen als de koning van Hyrule! Wie heeft geen warme gevoelens voor deze man en zijn boot na het spelen van The Legend of Zelda: The Wind Waker? Zo spendeerde je in die game heel wat uren samen met dit zeilschip op de Great Sea. Vet is het daarom om te zien dat ook hij een plekje krijgt op het slagveld en hij laat zich gelijk zien zoals hij is: als een oorlogsschip!

Zo kan King Daphnes zeeën van vijanden te niet brengen met zijn eigen golven! Ja, je hoort het goed. In deze game kun je onder meer (tijdelijk) veranderen in een boot, wat voor ons reden genoeg is om hem een plekje te geven in deze lijst. Daarnaast beheerst de beste man een flink staaltje zeil-kungfu, waardoor hij zijn vijanden neer kan slaan met een zeilmast. Tel daarbij op dat hij wat flinke speciale moves heeft, waarbij hij als boot inramt op zijn vijanden, en we hebben (letterlijk) een koning van een karakter.

2. Ganondorf

Hoe dik is het als je in de huid kan kruipen van één van ’s werelds grootste bad guys? Hyrule Warriors en Hyrule Warriors Legends geven ons eindelijk de kans om ook eens als de koning der Gerudo’s te spelen! Toegegeven, dat kon natuurlijk al jaren in Super Smash Bros., maar het is natuurlijk allemaal even net iets anders als je ook vrij met hem rond kan lopen in een 3D-wereld. In beide versies van Hyrule Warriors ben je zelfs verplicht om met hem te spelen als je de gehele campaign wilt uitspelen. Al moet je natuurlijk wel even wennen aan het idee dat je ineens de Triforce in handen wilt krijgen voor je eigen egoïstische doeleinden.

In Hyrule Warriors (Legends) beweegt Ganondorf zich als een ware koning over het veld met zijn twee gigantische zwaarden. Je voelt pure kracht uit je karakter vloeien met elke slag! Zo is hij gemakkelijk de sterkste bad guy in de game en brengt hij aardig wat bruutheid op het slachtveld. Daarbij heeft hij ook een aantal speciale vijanden die flink wat schade kunnen toebrengen. Man, hoe vet zou het zijn als we ooit op een dag een volledige game gewijd zouden krijgen aan deze koning der duisternis?

1. Link

Éigenlijk viel het te verwachten. Zo is Link natuurlijk ook de grote held van deze game! Vooral wanneer je de Master Sword in je bezit krijgt, gaat het helemaal los! Zo voel je je al gauw een ware legende als je door gigantische zeeën van vijanden zwaait met je epische zwaard. Helemaal wanneer je natuurlijk triomfantelijk begeleid wordt door de heerlijke nostalgische muziek uit de oorspronkelijke The Legend of Zelda-klassiekers. Het mag duidelijk zijn dat Koei Tecmo weinig moeite heeft gehad met de design van Link. Zo maken zijn typische zwaardaanvallen hem het perfecte Dynasty Warriors-karakter.

Sterker nog, met geen ander karakter kun je zo gemakkelijk al je vijanden fileren of op hun plek zetten in de game! Link is eigenlijk op alle fronten wel een goed karakter in de game. Hij is krachtig, valt lekker snel aan en heeft daarbij ook nog een aantal erg brute speciale aanvallen. Daarnaast kun je hem uitrusten met een aantal andere uiteenlopende type wapens zoals de Spinner (bekend uit The Legend of Zelda: Twilight Princess), waardoor hij ineens heel anders nog te spelen valt. Al is onze jonge held wellicht iets té overpowered voor de degene die een uitdaging zoekt.


Natuurlijk zijn er nog veel meer vette personages te vinden in Hyrule Warriors Legends! Wij zijn daarom benieuwd of jij het eens bent met dit lijstje of juist niet! Wie is jouw favoriete karakter? Deel het hieronder met ons in de reacties.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Leuk stukje 😀 Mijn favoriet om mee te vechten is (naast Link) toch Sheik vanwege de lekkere snelle actie. Darunia vond ik juist 1 van de mindere personages.

 2.   
  papa-sef's avatar

  link

 3.   
  madda's avatar

  Link is baas 8)

 4.   
  King Bowser's avatar

  Ziet er weet goed en veelbelovend uit 😀

 5.   
  Ellen121's avatar

  Ik denk dat ik voor Linkle ga.

 6.   
  Tom's avatar

  Midna is love, Midna is life. Het eerste Nintendo-figuur dat puberale emo’s wist aan te spreken en ondertussen eigenlijk best wel een bruut, mysterieus wezen bleek te zijn.

 7.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Nintendo blijft toch met mooie dingen komen.

 8.   
  Timmerito's avatar

  Link!

 9.   
  azkirby's avatar

  Ganondorf is een erg goede character in Hyrule Warriors. Ik ben ook erg fan van Girahim.

 10.   
  Jocatiey's avatar

  3

 11.   
  JustB's avatar

  Mijn favo is Toon Link, gewoon omdat ie er vet uiziet! 😀

 12.   
  Saeri's avatar

  Altijd leuk als je de mogelijkheid krijgt om als de “bad guys” te spelen

 13.   
  Hel1's avatar

  Linkle is cute, dus voor mij leuk om mee te spelen 8)

 14.   
  JOUK€'s avatar

  King Daphnes, transformeren in een boot, hoe cool is dat?!

 15.   
  DoeMaarWat's avatar

  ganondorf is wel beest xD

 16.   
  007Nightfire's avatar

  Altijd Link dan toch hè