Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends

Ik durf toe te geven dat ik fan ben van Kung Fu Panda. De eerste films waren zeer vermakelijk en de derde, die al snel uitkomt, lijkt goed in de al succesvolle reeks te passen. Met plezier ging ik dan ook aan de slag met Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends. Gemaakt door Vicious Cycle, in de stijl van Nintendo’s populaire Super Smash Bros-serie. Nu is het haast onmogelijk om zo’n legendarische game te kopiëren en dat is dan ook te merken aan de deze Showdown. Dat hoeft echter niet te betekenen dat de game niks te bieden heeft op het gebied van plezier…

Attack of The Kung Fu Clones

Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends is, zoals al aangehaald, een overduidelijke kloon van de Smash Bros-franchise van Nintendo. Het concept van elkaar vriendelijk de hersenpan inrammen, is in deze game hetzelfde, maar voelt vooral heel uitgekleed. Ondanks dit blijft de game zeker vermakelijk. zo mag je in de huid kruipen van twintig bekende karakters uit de films. Uiteraard kun je spelen als Po, de dikke protagonistenpanda, maar ook de imponerende Tigress en nog veel meer andere vrienden en vijanden van Po. Een aantal van de prominente filmpersonages komt echter niet voor in de game en in de plaats daarvan, krijg je een handvol karakters die wel in de films voorkomen, maar slechts in kleinere rollen.

De gameplay werkt in alles vrijwel hetzelfde als Smash Bros. Niet alleen qua besturing, maar ook qua doelstelling. Als speler moet je ervoor zorgen dat de levensbalk van je tegenstander(s) een flink portie klappen te verduren krijgt, waarna je gediend wordt de tegenpartij uit beeld te slaan, gooien of op welke manier je het ook wilt doen. Het is echter allemaal net niet wat Super Smash Bros zo mooi maakt. Dat komt deels voort uit het merkbare feit dat Vicious Cycle heeft geprobeerd Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends ook aantrekkelijk te maken voor jongere kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld geen ingewikkelde combo’s, maar simpele aanvallen van maximaal twee knoppen.

Modi en mooie werelden

Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends heeft ondanks het lege gevoel in gameplay wel oog voor detail gehouden. De levels zijn prima vormgegeven en zitten vol met de Kung Fu Panda-sfeer uit de films. En zelfs als er vier karakters op je beeld kriskras speciale moves blijven gooien, blijft de framerate prima overeind. Het nadeel is echter wel dat er maar weinig levels zijn om te spelen en dit zorgt ervoor dat je na een aantal keren spelen alles wel weer gezien hebt. De game probeert dit enigszins te verzachten door een aantal verschillende speelmodi erbij te proppen. Bij de ene moet je elkaar uit het level schoppen, bij de andere moet je meer dumplings verzamelen dan je tegenstander. Ook is er de geinige modus waarin spelers zolang mogelijk een object vast moeten te houden, terwijl de tegenstanders deze van je af probeert te pakken. Dit brengt wel wat broodnodige variatie in het spelen.

Als medespelers in de woonkamer schaars zijn, biedt Showdown of Legendary Legends ook nog eens de mogelijkheid om het online op te nemen tegen andere gamers. Helaas heeft de game echter geen grote online afzetmarkt en hierdoor is het moeilijk om een goed beeld te krijgen van het online-aspect van de game. Eigenlijk geen groot gemis, aangezien het toch het leukst blijft om met vrienden op de bank te spelen. Dit multiplayer-gevoel levert de game vrijwel net zo goed als Smash Bros dat doet. Misschien niet zo complex en uitgebreid als de kloonvader, maar toch erg vermakelijk onderling.

Conclusie

In grote lijnen volgt Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends de principes van een Smash Bros-kloon. De formule is echter flink uitgekleed en gemakkelijker gemaakt om het ook voor de kinderen ook aantrekkelijk te maken. In die niche levert deze Kung Fu Panda-game prima vermaak, zeker als je met vrienden thuis op de bank speelt. De besturing zal voor de volwassen speler na een tijdje wel té simplistisch worden en dat kan de game op den duur wat saai maken. Buiten dat is Showdown of Legendary Legends precies wat je verwacht: een goede poging in het namaken van Smash Bros, maar dan ook kindvriendelijk. Een goed eerbetoon, maar wel met zijn eigen kanttekeningen. Ondanks die minpunten zal de game in dit huishouden nog wel vaker gespeeld worden. Nu maar hopen dat mijn zoontje niet te goed wordt…

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Vermakelijk met vrienden
 • Simpele gameplay
 • Prima voor kids

Wat is NOT

 • Vrijwel geen online tegenspelers
 • Besturing erg simpel

6.5

Meer Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends

 1.   
  kev110's avatar

  lijkt me een toffe game

 2.   
  swklijn1's avatar

  Er zullen vast wel meer personages komen aan de hand van DLC, 1 personage voor 10 euro, best Deal 10/10 GN / PN 😀

 3.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Mijn demo ervaring: rip-off van super smash en trage besturing.