Deus Ex: Mankind Divided Fast Forward 2016

Deus Ex: Human Revolution gaf ons een donkere blik op de toekomst. Met de komst van mechanische augmentations wordt de kloof tussen arm en rijk groter dan ooit tevoren. Het toneel voor gewelddadige protesten en aanslagen is gezet. Wat in deze game volgt is een episch verhaal vol verraad, intriges en complottheorieën. Deus Ex: Mankind Divided gaat verder waar Human Revolution is geeindigd. Zal de verbetering die Mankind Divided biedt goed genoeg zijn?

I Never Asked For This

Na de gebeurtenissen in Human Revolution is de wereld nog meer verdeeld en mensen met augmentations worden als paria’s beschouwd. Zij zijn volgens de normale mensen de oorzaak van alle ellende in de wereld. Ze pikten banen in en zaten volgens de massa achter de aanslag op Panchea, het laatste strijdtoneel van Deus Ex: Human Revolution. Nu worden ze gearresteerd en in getto’s gestopt. Veel Augs pikken dit echter niet en plegen terroristische aanslagen.

Adam Jensen, die zelf ongevraagd augmentations kreeg, ging in Human Revolution op zoek naar het brein achter de aanslag op zijn werkgever, waar zijn vriendin bij stierf. Nu werkt hij bij een anti-terroristen eenheid. Adam Jensen vertrouwt zijn nieuwe werkgever echter niet helemaal en speelt ook informatie door aan het Juggernaut Collective. Dit is een geheime groep die al in eerdere Deus Ex-games voorkwam, maar nu een flink grotere rol zal krijgen. Het is nog niet bekend wat de rol van het Juggernaut Collective ditmaal zal zijn.

Augmentation

Net zoals de mensheid zichzelf kon verbeteren met augmentations, is Deus Ex: Mankind Divided volgens Eidos een flinke verbetering op zijn voorganger. De ontwikkelaars hebben goed geluisterd naar alle feedback en de grootste moeite genomen om dit toe te passen in de game. Sterker nog, Eidos heeft onlangs nog Deus Ex: Mankind Divided uitgesteld naar augustus 2016 om de game naar eigen zeggen te “perfectioneren”.

De game is qua besturing niet anders en dit zal voor spelers van de voorganger bekend aanvoelen. Wel zou er meer vrijheid zijn in de manieren waarop je levels uitspeelt. Natuurlijk zijn sluipen of geweld de bekendste opties, maar dit keer zijn de AI en de omgevingen enorm uitgebreid. Hierdoor is het een minder grote ramp als je ontdekt wordt en kun je je speelstijl direct en gestroomlijnd aanpassen.

Voorlopige conclusie

Deus Ex: Human Revolution was een parel. De setting was donker en de game gaf wellicht zelfs een voorspellende blik in de toekomst. Hoe zullen mensen reageren op de komst van dit soort implantaten? Het tragische begin van Adam Jensen, die door iedereen voorgelogen werd en daarna flink kont schopte, was geweldig om te ervaren. Soms zat de besturing in de weg en waren er minder opties dan je zou willen. Het feit dat Eidos heeft aangegeven naar deze feedback te luisteren, geeft een rooskleurige toekomst voor Deus Ex: Mankind Divided. De locaties van Human Revolution waren al zeer levendig en als deze lijn zich doorzet, wordt Mankind Divided zeker een game om naar uit te kijken.

enter