LEGO Marvel’s Avengers Fast Forward 2016

LEGO Marvel’s Avengers komt eraan. In januari verschijnt daarmee alweer de negentiende LEGO-game van TT Games. Daarbij is het eigenlijk vreemd dat de gamepers zo weinig klaagt over de franchise. Waar we bij Call of Duty of FIFA vaak klagen over het gebrek aan vernieuwing, hoor je daar bij de LEGO-games weinig van. De reden is simpel, de basis van de franchise is ijzersterk. Wij mochten onlangs op bezoek bij Warner Bros. Om LEGO Marvel’s Avengers te bekijken, de opvolger van LEGO Marvel’s Superheroes uit 2013.

Zeven werelden en tientallen superhelden

Het is niet gek dat we nu al de tweede Marvel-game van LEGO kunnen verwachten. Alles wat Marvel is is heet en het aantal films dat verschijnt is zo groot, dat het arsenaal aan nieuwe superhelden significant is. Dat is zeker te merken in LEGO Marvel’s Avengers. Want naast The Avengers, pakt TT Games bijna alle helden uit het Marvel-universum erbij. Dus ook de superhelden uit de huidige Netflix-series als DareDevil en Jessica Jones. Sterker nog, ook Iron Fist is aanwezig, die samen met de andere Netflix / Marvel-personages The Defenders gaat vormen. Op deze manier wil LEGO Marvel’s Avengers de eerste zijn met al deze personages.

Qua schaal zit het sowieso wel snor in de game. Waar je in LEGO Marvel’s Superheroes aan de slag kon in alleen Manhattan, zijn er nu zeven gebieden vrij te bewandelen, waaronder Manhattan, Asgard, Washington en Zuid Afrika. Dat allemaal om de vele superhelden in hun natuurlijke habitat te tonen. Waren de open gebieden in vorige LEGO-games nogal aan de saaie kant, nu willen de makers dat voorkomen met willekeurige gebeurtenissen. Zo zullen onschuldige bewoners worden overvallen, waarna jij een alarm te zien krijgt en in actie kunt komen. Ook zijn er veel collectables te verzamelen. Toch ben ik nog steeds sceptisch over de hoeveelheid content in de open wereld. We gaan het zien als de game verschijnt op 26 januari.

De echte acteurs uit de films

De kracht van de LEGO-games ligt natuurlijk in de verhalende stukken. Hierbij hebben de makers het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. Zij hebben er namelijk voor gekozen om de stemmen van de daadwerkelijke acteurs te gebruiken. Omdat het onbetaalbaar is om al deze acteurs op te roepen voor specifieke stemmen voor de game, zullen de stemmen van de films worden gebruikt. Hierdoor beperkt TT Games zich qua verhalende content. Toch maak ik me hier veel minder zorgen over, in tegenstelling tot de open wereld is het vertellen van het verhaal altijd zeer kwalitatief en grappig in LEGO-games.

Voorlopige conclusie

De kracht van LEGO Marvel’s Avengers zit hem in de hoeveelheid content. Met tientallen superhelden, van bekende tot onbekende (inclusief Stan Lee!), zeven open werelden, veel minigames en collectables. We hoeven daarnaast niks nieuws te verwachten. De game zal de verhalen van de laatste films op zijn eigen manier vertellen en dat is voor de fans natuurlijk meer dan voldoende. Persoonlijk hoop ik dat de open wereld-content uitgebreid en vernieuwend voor de franchise zal zijn. Aan de verhalende kant wil ik gewoon wat ik al ken. Grappige en sterke gameplay. Gelukkig is dat wat TT-Games het beste doet. We gaan het zelf ervaren vanaf 26 januari aanstaande.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over LEGO Marvel’s Avengers te weten te komen, bekijk de screenshots en check de video’s.

 1.   
  djonnieboy97's avatar

  ik heb in iedergeval enorm veel zin in deze game

 2.   
  gamerfriend01's avatar

  Heb hier ook veel zin in vanaf dat ik hoorde dat ze verschillende films bundelen in de game 😉

 3.   
  Ralph P Scene's avatar

  ganmeplay sinds wanneer bestaat dat woord 😉 Heb genoten van de vorige game deze ga ik zeker ook spelen.