The Last Guardian Fast Forward 2016

Fast Forwards schrijven wij enkel over games die binnen een jaar moeten verschijnen. Dat wij in 2011 onze eerste Fast Forward schreven over The Last Guardian, zegt dus wel genoeg. De game werd onthuld in 2009 en moest twee jaar later verschijnen, maar anno 2016 weten we dat dat ijdele hoop was. Vele uitstellen, loze beloftes en hopeloze maanden later, lijkt het er nu toch echt op dat The Last Guardian binnen een jaar gaat in de winkels ligt. Hallelujah!

Weinig informatie

Hoewel The Last Guardian al zeven jaar geleden onthuld is, weten we er nog verrassend weinig over. Helaas heeft Sony na de E3-trailer van 2015 niks meer over de game vrijgelaten. In een interview liet Shuhei Yoshida weten dat Sony en maker Fumito Ueda hier opzettelijk voor gekozen hebben, omdat ze niets over het verhaal willen verklappen. Een begrijpelijke keuze, die het tegelijkertijd erg lastig maakt om een degelijke Fast Forward te schrijven.

Dit is wat we wel weten: The Last Guardian volgt het verhaal van een jongetje die probeert te ontsnappen van zijn kidnappers. Hij moet zich daarvoor een weg banen door de ruïnes van een gigantisch kasteel en tijdens zijn reis komt hij een gigantisch beest genaamd Trico tegen. Wat Trico precies is, zal waarschijnlijk altijd een raadsel blijven. Op het internet staat hij bekend als “bird dog” omdat het in de E3-trailer net klinkt alsof het jongetje hem zo noemt, en dat is waarschijnlijk ook de meest accurate beschrijving van het beest.


Trico wil aanvankelijk niets met het jongetje te maken hebben, maar naarmate het verhaal vordert krijgen de twee een band. In de laatste video zagen we bijvoorbeeld al hoe Trico meermaals het leven van zijn kleine vriendje redde. De twee kunnen niet met elkaar praten, maar worden toch vrienden voor het leven.

Puzzels en combat

Over de gameplay weten we ook nog niet veel. Wanneer we afgaan op de video’s die we tot dusver gezien hebben, lijkt het erop dat The Last Guardian qua gameplay gaat lijken op zijn Ico en Shadow of the Colossus. Dat houdt in dat je het grootste deel van de tijd bezig bent met het verkennen van de omgevingen en oplossen van puzzels. Tegelijkertijd kunnen we waarschijnlijk ook combat verwachten, al is hier nog vrijwel niets over bekend.

Voorlopige conclusie

Het is lastig om een game waar we nog zo weinig over te weten, al te voorzien van een voorlopige beoordeling. Laten we onszelf echter niet voor de gek houden: iedereen weet nu al dat The Last Guardian een prachtige game gaat worden. Het wordt het verhaal van twee totaal verschillende wezens die, zonder enige vorm van verbale communicatie, een band opbouwen die veel verder en dieper gaat dan normale vriendschap. Het wordt een game die je laat lachen en een game die je laat huilen. Want als er iemand is die zo’n game kan maken, dan is het Fumito Ueda wel. Dat heeft hij met Ico en Shadow of the Colossus al ruimschoots bewezen.

  1.   
    morkop006's avatar

    Helaas heeft Sony na de E3-trailer van 2015 niks meer over de game vrijgelaten.
    Over de gameplay weten we ook nog niet veel.
    Het is lastig om een game waar we nog zo weinig over weten…

    Beoordeling:HOT. Ok….