Mass Effect: Andromeda Fast Forward 2016

Als groot fan van de Mass Effect-franchise is het moeilijk om geen zin te hebben in Mass Effect: Andromeda. We willen simpelweg meer Mass Effect! Maar hoe kan een nieuwe Mass Effect-game zijn voorgangers overtreffen, als de sterke cast met toffe personages niet zal terugkeren en de verhaallijn volledig is afgerond? Gaan we nog verder te toekomst in? Of juist een stukje terug in de tijd? Hoe kun je een episch verhaal bedenken met een nieuwe protagonist, als Commander Shepard de meest iconische figuur uit de geschiedenis van de mensheid is? Is Mass Effect: Andromeda per definitie een minder epische game aan het worden? We zetten alles voor jullie op een rijtje.

Bye Bye Shepard

Informatie over Mass Effect: Andromeda is tot nu toe nog erg schaars. De game is nog niet aan de pers getoond op bijvoorbeeld een E3 of Gamescom en we moeten het dus doen met een aantal teasers en een omschrijving van Bioware. Wat duidelijk wordt in alle communicatie van EA en Bioware is dat Commander Shepard niet zal terugkeren. Voor veel mensen is dat wel even wennen, maar wellicht hoeft dit helemaal geen nadeel te zijn. Onderstaande teaser verscheen tijdens N7 Day (7 november) en het heeft er alle schijn van dat jij helemaal niet in de buurt van de Aarde bent! De suggestie wordt gewekt dat je op pad wordt gestuurd, op zoek naar iets onbekends. Raakt de Aarde overbelast? Wilden de regeringsleiders een nieuwe Aarde vinden voor als The Reapers zouden winnen? Het zou zomaar kunnen, want in de eerste teaser werden enorm veel onbekende locaties getoond en in de laatste teaser werd een grote focus gelegd op de speler als explorer.


Dit zou ook goed passen binnen de ontwikkelstrategie van Bioware. Eerder maakte het al bekend dat het Dragon Age: Inquisition als basis neemt voor Mass Effect Andromeda. Het grootste verschil tussen Inquisition enerzijds en alle Mass Effect- en Dragon Age-delen anderzijds, is dat Inquisition veel meer een “open wereld” is, waarbij het onderzoeken van onbekende gebieden het belangrijkste element vormt in de gameplay. De focus op een filmische beleving is in Dragon Age: Inquisition iets minder relevant en in ruil krijg je meer open gebieden die enorm veel gameplaytijd opleveren.

The Lone Wanderer?

Als we in Mass Effect: Andromeda een “explorer” spelen die een Galaxy far, far away gaat onderzoeken, dan zal het zich zeker ten tijde van de originele trilogie afspelen, zonder dat je ook maar iets te maken hebt met dat verhaal. Het geeft Bioware daarnaast het excuus om heel veel nieuwe rassen, planeten en personages te introduceren. Neem het met een korrel zout, maar persoonlijk denk ik dat we deze richting opgaan.


De verwachtingen voor Mass Effect: Andromeda zijn hoog, niet alleen vanwege de vorige delen, maar ook vanwege de prachtige beelden in de teasers. Bovenstaande trailer maakt volgens EA gebruik van de ingame engine en als dat zo is zullen we verwend worden met een parel van een game. Natuurlijk is Dragon Age: Inquisition ook al prachtig, dus we weten dat Bioware het kan.

Voorlopige conclusie

Sinds de laatste teaser ben ik ervan overtuigd dat we een “wanderer in space” gaan zijn in Mass Effect: Andromeda en vanaf die teaser heb ik ook enorm veel zin gekregen in de game. Als Bioware besluit om Dragon Age: Inquisition achterna te gaan zal de schaal van de game wel behoorlijk worden, maar ik hoop dat ook het verhaal en de gebeurtenissen net zo episch zullen zijn als in de voorgangers. Mass Effect: Andromeda moet eind 2016 verschijnen en ik kan dan ook niet wachten om tijdens de E3 meer te zien te krijgen van de game.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Mass Effect: Andromeda te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  nuclearnemo's avatar

  Ik vermoed dat ze hem nog wel weer uit gaan stellen, met de hoeveel content die we gezien hebben? Maar verder kijk ik er natuurlijk ook naar uit. Ik hoop ook dat ze in elk geval weer voertuigen terug brengen. Misschien zelfs een Atlas of iets soort gelijks.

 2.   
  petiertje's avatar

  Ben ook erg benieuwd naar deze game 🙂 Het verhaal kan inderdaad beginnen tijdens ME 2-3, stiekem hoop ik dat ook, geeft een goede reden om in de codex de vorige games nog even terug te laten komen 😉 , of via ‘nieuwsbeelden oid. 🙂

  @ nuclearnemo; De Mako komt weer terug. nuja, een gepimpte versie daarvan dan. En ik verwacht ook dat het een game wordt voor begin volgend jaar op zijn vroegst, zou me niets verbazen als het DAI achterna gaat, en gewoon een jaar later uit komt dan we nu verwachten.

 3.   
  DB Ries's avatar

  Ben dol op Mass Effect en ben dol op wanderen. Kan niet stuk 8)