Hoe past The Legend of Zelda: Triforce Heroes in het Zelda-universum?

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes is het allernieuwste deel in de legendarische Nintendo-saga. Maar waar staat dit deel eigenlijk in het Zelda-universum ten opzichte van de andere delen? Heeft dit deel überhaupt iets te maken met voorgaande delen? Valentijn pakt zijn stoffige geschiedenisboeken erbij om met je in de Zelda-historie te duiken.

Ten eerste mag het duidelijk zijn dat de game een geval apart is binnen de gameserie. Zo speel je voor het eerst in meer dan tien jaar tijd met meerdere Links tegelijkertijd. De laatste game waarin we dat mochten doen was The Legend of Zelda: Four Swords Adventures op de GameCube. Hoewel het logisch is om daarom te denken dat Tri Force Heroes daarom een vervolg vormt op die game, is dat niet het geval. Zo vormde de GameCube-game feitelijk een soort trilogie met de twee Game Boy Advance-games Four Swords en The Minish Cap. In al die drie delen zijn er telkens twee constante factoren: de magiër en badguy Vaati en de Four Swords. In Tri Force Heroes daarentegen lijken beide factoren geen directe rol te spelen. Maar wat weten we dan wel van de 3DS-titel?

Kledingcrisis in Hytopia

Want waar de Four Swords-trilogie zich afspeelt in het traditionele Hyrule, speelt Tri Force Heroes zich af in het modebewuste Hytopia. Een stad waar mode en een goed voorkomen bijzonder belangrijkere zaken zijn. Eén van de meest prachtige en modebewuste inwoners dat is de zonnige prinses van het koninkrijk: Styla. Hoewel de meeste inwoners van Hytopia ontzettend veel liefde hebben voor Styla, is er één heks die weinig goeds te zeggen heeft over de prinses of haar outfit. Om de prinses op haar plek te zetten, besluit de heks om Styla daarom te vervloeken door haar een afschuwelijk lelijke zwarte jumpsuit aan te meten.

Hoewel er misschien mensen zijn die een zwart latexpakje een goede kledingkeuze vinden, wil onze prinses er zo snel mogelijk vanaf. Machteloos besluit zij zich echter eerst maar af te sluiten van de wereld om een stevig potje te janken en een aantal bakken Ben & Jerry’s soldaat te maken. Je raadt het al: hier komt onze held Link in het spel! Zo heerst er een legende in Hytopia dat alleen een legendarisch trio van helden samen kan werken om zo een Totem te vormen en de Drablands te betreden (het land waar de heks zich bevindt). De koning van het rijk, en tevens de vader van prinses Styla, gelooft heilig in die legende en laat alleen helden die aan bepaalde criteria voldoen de behekste gebieden betreden. En laat nou net onze Link perfect aan aan de criteria voldoen.

Plek in de tijdlijn?

Duidelijk is dus dat Tri Force qua wereld en verhaal geheel op zichzelf staat. Sterker nog, het lijkt in de verste verte niet op eerdere delen in de serie. Want waar we in vorige delen prinses Zelda mochten redden, moeten we nu prinses Styla redden. Het is dus eigenlijk de eerste Legend of Zelda zonder een legende die Zelda heet. Het enige verdere aanknopingspunt dat we wel lijken te hebben is dat de stijl van de game ontzettend veel weg heeft van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds en die game vormt een vervolg op het originele en legendarische A Link To The Past. Hebben we dan nu eindelijk het antwoord en kan Tri Force geplaatst worden in deze saga?

Was het maar zo simpel, want ook dat lijkt niet het geval. In een interview stelde ontwikkelaar Hiromasa Shikata namelijk dat het simpelweg nog niet bepaald was wanneer de game plaats zal vinden. Julie Gagnon van het Canadese Nintendo liet daarentegen los in een interview dat de game zelfs helemaal geen deel uitmaakt van de tijdlijn:

It really depends on what the developer has in mind for the franchises. Sometimes you have Zelda sequels and what we have today with Zelda: Triforce Heroes is completely different and not in the timeline of Zelda.
Het is dus sterk de vraag of Tri Force Heroes überhaupt enige verbindingen heeft met eerdere titels in de franchise of dat de game toch slechts een los deel is. Duidelijk mag wel zijn dat de game het compleet anders aanpakt dan eerdere delen in de serie. En of dat goed of slecht is, dat zie je in de review die morgen (21 okt.) zal verschijnen.

  1.   
    Baltasar29's avatar

    ik denk dat er een link is tussen zelda en zelda heu heu heu