Disney Infinity 3.0 Edition

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Mijn eerste kennismaking met Disney Infinity was niet fraai. Bij mijn nichtjes thuis kreeg ik de game voor het eerst te zien op de Wii. Ik kreeg de Frozen-playset te spelen en ik schrok ervan. Waar de LEGO-games leuk zijn voor iedereen, nam die playset de speler totaal niet serieus. Kinderen zijn niet dom en is een reeks simpele en gammele minigames verkopen als volledig spel is niet de bedoeling. Ik besloot geen aandacht meer te schenken aan de franchise.

May the Force be with you (extra Force sold separately)

Echter, Disney heeft iets groots gedaan. Ze hebben de Star Wars-franchise gekocht en met de aankondiging van Disney Infinity 3.0 en de grote focus op Star Wars, moest deze hoofdredacteur natuurlijk zien wat er is gebeurd met de mooiste filmreeks op aarde. Inmiddels is de eerste Playset uitgespeeld en mijn mening is deels veranderd en deels ongewijzigd gebleven.

Disney heeft een gouden ei in handen met Disey Infinity. Je koopt een base, waarop poppetjes tot leven komen die rond de 15 euro per stuk kosten. Het starterspakket bevat zo’n base, een Playset en twee poppetjes, in mijn geval Anakin Skywalker en Ahsoka Tano. Voor de mensen die het niet weten, een Playset is game met een begin en een eind, net zoals LEGO-games zijn. Daar zijn ze ook qua gameplay het beste mee te vergelijken, met het verschil dat Playsets veel korter zijn. Je kunt natuurlijk nieuwe kopen, voor extra games.

De magie van Disney

Over de Playset zal ik later terugkomen, want eerst wil ik de kracht van Disney Infinity 3.0 omschrijven. Disney Infinity 3.0 is namelijk absolute koning in het zijn van Disney. Dat klinkt vaag voor veel mensen, maar iedereen die kippenvel krijgt van ]For the first time in forever of een dikke glimlach krijgt bij het betreden van Mainstreet in Disney Land, die weet precies waar ik het over heb. De game begint met een typische Disney-voice-over (zet je console op Engels!) die vertelt over het tot leven komen van je fantasie. De clichés druipen ervan af, maar binnen een minuut ben je verkocht. Je wordt snel rondgeleid door de werelden van Star Wars, Mickey Mouse en Inside Out, waarna het Disney kasteel in beeld komt met het logo. Als je van Disney houdt word je gek!

Vervolgens kom je in de hub (Toybox) van Disney Infinity. Deze hub is speelbaar met alle poppetjes van Disney Infinity 3.0 en hier heb je geen Playset voor nodig. Hier zijn verschillende zones te vinden waar je dingen kunt beleven. Er is een gedeelte met platformspelletjes, een combatzone en een huisje dat je zelf kunt bouwen met dingen die je in de game unlockt. En je gaat superveel unlocken! Bijna bij alles wat je doet wordt je beloond. Heerlijk! Er is ook een racegedeelte, maar dit is verreweg het zwakste punt van de game. Al het vliegen en racen werkt totaal niet en laat precies zien wat er mis was met die Frozen-playset. Voertuigen besturen veel te licht, ze verspringen letterlijk in beeld en dit gedeelte van de game is simpelweg kapot. Dat is erg spijtig, want de combat en de platform-levels werken uitstekend.

Twilight of the Republic

Dan de Playsets, wat de échte games zijn in de wereld van Disney Infinity 3.0. Uiteindelijk zullen er vijf verschijnen; Twilight of the Republic (Launch), Rise Against the Empire (excl. PlayStation tot eind septemer), The Force Awakens (na de release van de film) Marvel Battlegrounds (2016) en Inside Out (launch). Zelf ben ik aan de slag gegaan met Twilight of the Republic, die zich focust op The Clone Wars, de animatieserie die inmiddels is beëindigd. Dat is ook de reden dat je naast Luke Skywalker, Ashoka onder de knoppen krijgt (of als je poppetjes koopt één van de andere 15 character). Voor mij is dat geen probleem, want ik vind The Clone Wars fantastisch, al besef ik dat ik een minderheid ben. Het verhaal leidt je langs vier planeten, Tatooine, Coruscant, Naboo en Geonosis. De gameplay voelt als LEGO, maar brengt toch bijzonder veel diepgang. Er is een skilltree aanwezig, de gameplay is zeer gevarieerd en de cutscenes zijn ontzettend vermakelijk. Daarnaast voelt de game heel erg als Star Wars. Ik ben zeer te spreken over de Disney-stijl van de graphics. Een beetje cartoony, maar toch stoer. De game is wel gemakkelijk, de laadtijden zijn veel te lang, het racen is stuk en het duurt een uur of drie voordat je erdoorheen bent. Dit zijn inderdaad veel nadelen, maar ik heb me écht vermaakt met Twilight of the Republic!

Conclusie

De magie van Disney is iets dat ik écht begrijp en deze magie druipt er vanaf in Disney Infinity 3.0. Toch is de game verre van perfect. Als Disney niet aanwezig was in de game, was het veel minder leuk geweest. De laadtijden zijn te lang en het racen is simpelweg kapot. Toch begrijp ik dat ouders gefrustreerd kunnen raken van de wens van hun kinderen voor alle poppetjes. Ze zijn namelijk écht leuk en ook als ze tot leven komen in de game. Met de Playset Twilight of the Republic heb ik me prima vermaakt en Star Wars komt goed tot zijn recht in de game. Het is gevarieerd, stoer en ziet er leuk uit. Disney Infinity 3.0 is op sommige vlakken nog niet goed genoeg, maar de magie van Disney? Die is overal aanwezig.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Disney-magie!
  • Star Wars past goed!
  • Gevarieerd aanbod gameplay

Wat is NOT

  • Het racen is stuk
  • Laadtijden zijn lang
  • Playset te kort

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren