SW: The Old Republic – Knights of the Fallen Empire

Star Wars: The Old Republic bestaat alweer drieënhalf jaar. Inmiddels is de game optioneel free-to-play te spelen en is ook het spelersaantal behoorlijk afgenomen. Toch zitten de ontwikkelaars bij Bioware niet stil, want trots blijven ze op hun project. Binnenkort verschijnt de nieuwste uitbreiding voor de game: Knights of the Fallen Empire. Een nieuwe richting in het verhaal van de game, maar ook voor de manier waarop je het speelt. Bioware gaat zich focussen op waar ze goed in zijn. Het vertellen van een verhaal, zonder daarbij heel erg te focussen op het MMO-gedeelte van de game.

Een nieuwe groep Force-gebruikers

De ontwikkelaars waren bijzonder openhartig over het feit dat het aantal spelers niet meer is dan het ooit is geweest. Sterker nog, de mensen bij Bioware zijn zich ervan bewust dat veel van de échte MMO-spelers met de noorderzon zijn vertrokken. Wie zijn er overgebleven? De echte Bioware en Star Wars-fans! En dat zijn de mensen die zich niet enorm interesseren voor raids en PvP. Zij willen verhalende content, zoals die geteased werd in de allereerste schitterende trailer van de game. Om duidelijk te maken dat er nu vooral verhalende content wordt toegevoegd, die je ook in je uppie kunt spelen, heeft Bioware wederom zo’n geweldige trailer gemaakt, die het verhaal van de DLC introduceert.

In Knights of the Fallen Empire krijgen we te maken met mensen uit een onbekend gedeelte uit de ruimte. Zij hebben ook Force-gebruikers, maar ze zien de wereld compleet anders. Zij denken in pragmatisch recht. Het recht moet zwart-wit toegepast worden en als iemand een overtreding begaat, gaat het lichtzwaard erin. Jij wordt als speler gevangen genomen door deze nieuwe rare mensen en dan begint een nieuw verhaal die de levelcap verhoogd tot 65. De content zal in negen episodes worden gelanceerd, te beginnen in oktober. Daarbij zal alle content voor subscribers gratis zijn.

Singleplayer Galore!

Voor nieuwe spelers en mensen die de game opnieuw willen spelen om de DLC te gaan spelen, is er ook veel nieuws onder de zon. Het grinden om te levellen is (nu al) niet meer nodig zijn. Het levelsysteem is nu zo opgebouwd dat je level 60 kunt bereiken door alleen het spelen van de class-specifieke-verhalen (12x XP). Daarnaast zullen de belangrijkste Flashpoints (grote verhalende coöperatieve missies) worden aangepast, zodat je deze in uppie kunt doorlopen. Heb je hier allemaal geen zin in, dan wordt de Knights of the Fallen Empire geleverd met een level 60-karakter, zodat je direct aan de slag kunt met het nieuwe gedeelte.

Grafisch gaat de MMO natuurlijk niet veranderen en ook qua gameplay blijft het een echte MMO. De afhankelijkheid van andere spelers gaat er alleen uit en daar is Knights of the Fallen Empire ook echt op gebouwd. Hoewel je de missies met een vriend kunt spelen, zal jij als leider de enige zijn die antwoorden geeft in de dialogen. Het is ook echt jouw verhaal. Zoals bijvoorbeeld een Heist in GTA Online alleen afgevinkt wordt door de hoofdspeler, zal dat ook met missies in Knights of the Fallen Empire het geval zijn.

Voorlopige conclusie

Persoonlijk heb ik aardig wat uren gestoken in Star Wars: The Old Republic. Het was mijn eerste en enige MMO die ik speelde. Het is gebleken dat het genre MMO niet aan mij is besteed. Groepsdruk is mij vreemd en dus heb ik geen zin om me constant te moeten verantwoorden tijdens een spelletje. Ook vind ik grinden erg vervelend en daarom juich ik de nieuwe richting van de game toe! Toch blijft de game grafisch en qua besturing natuurlijk een échte MMO, al zal me dat er niet van weerhouden binnenkort weer een bezoek te brengen aan Star Wars: The Old Republic. Kan ik eindelijk levellen zonder eentonigheid!

  1.   
    WauWsy's avatar

    Klinkt wel erg goed! Hou er ook niet van dat je “vreemde mensen” moet lastig vallen zodat je verder komt.