Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Daniël en Valentijn konden achter de schermen tijdens Gamescom rekenen op een stormlading aan informatie over Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4. Zo belooft de game de meest ultieme Naruto-ervaring tot nu toe te gaan bieden en beweegt de franchise éindelijk naar de huidige generatie consoles!

Pas op: het artikel hieronder kan spoilers bevatten.

Het eerste wat het hoofd van CyberConnect2, Hiroshi Matsuyama (hélémaal in stijl verkleed als Naruto), ons tijdens de presentatie vertelt, is dat de game op 5 februari zal verschijnen! Als je de Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 voor die tijd al pre-ordert dan kun je daarbij rekenen op een tweetal extra karakters: Boruto, de zoon van Naruto, en Sarada Uchiha, de dochter van Sasuke. Bijzonder aan beide karakters is hun snelheid en kleinere postuur. Al zal Boruto natuurlijk veel raakvlakken hebben met zijn vader qua speelstijl. Het is nog niet bekend of het ook mogelijk wordt om de personages te krijgen als je de game niet pre-ordert, jammer genoeg.

Belangrijker dan de pre-order bonus is natuurlijk wat er echt inhoudelijk is veranderd aan de game. Matsuyama vertelt ons trots dat je in plaats van twee support characters, nu vol met drie karakters kunt spelen. Om het geheel gebalanceerd te houden, zul je wel één levensmeter moeten delen met al je personages. Gelukkig kun je rekenen op meer dan honderd karakters waardoor je ontzettend veel verschillende soorten teams kunt vormen. Verwacht dus een hoop snelle dynamiek bij het wisselen en veel gameplaymogelijkheden.

Scheuren en boze gezichten

Een andere aanpassing is de toevoeging van gezichtsuitdrukkingen, om zo dichter bij de anime te komen. Zo krijg je uitdrukkingen van boos tot verward te zien bij je karakter, die je iets meer in de game moeten zuigen. Hoewel het nog valt af te wachten hoe goed deze uitdrukkingen ook tijdens het vechten zelf tot hun recht komen, is het een toffe toevoeging die zeker current gen ademt. Tevens zullen de kostuums die je karakter draagt laten zien wat voor schade je geleden hebt. Zo zullen er scheuren en gaten in verschijnen naar mate je vordert in het gevecht.

Prachtig

Fans van de serie hoeven gelukkig niet bang te zijn dat het gevechtssysteem over de kop gaat. Het lijkt erop dat de kern grotendeels hetzelfde blijft. Wel zal er een kleine toevoeging komen in de vorm dat je nu meer moet letten op je omgevingen en de elementen die je gebruikt. Zo zal elektriciteit logischerwijs meer schade doen en verder reiken zodra je, je op het water bevindt. Ook zul je bijvoorbeeld sterkere wateraanvallen kunnen gebruiken als je je daadwerkelijk op die vloeibare substantie begeeft. Het valt nog te af te wachten hoe intens deze verschillen zullen zijn per element, maar zeker is dat ze een hoop vette en diverse gevechten mogelijk zullen maken!

De meeste opvallende vernieuwing die de stap naar current gen mogelijk maakt, dat is natuurlijk hoe prachtig het nu eruitziet. Waar de vorige titels tijdens zowel de gevechten als de cutscenes er al ontzettend goed uitzagen, doet Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 het allemaal nog net iets beter. Elke actie ziet er wel slick uit en ontwikkelaar CyberConnect2 heeft zijn stinkende best gedaan om ervoor te zorgen dat de game zo dicht mogelijk bij de anime blijft.

Voorlopige Conclusie

Ontzettend Japans, over-the-top, trouw aan de anime en héél véél Naruto. Dat lijkt het recept voor dit vierde hoofddeel in de Ultimate Ninja Storm-serie. De game belooft de hele anime van begin tot eind te beslaan en ziet er daarbij ook nog eens óntzettend slick uit. Doordat je nu met drie karakters tegelijk kunt spelen in plaats van één, zal de game daarbij waarschijnlijk dynamischer dan ooit worden. Al zal de game natuurlijk vooral voor de échte fans zijn. Liefhebbers van vechtgames mogen in ieder de komende maanden hun hart vasthouden, want Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 belooft een titel met aardig wat diepgang te worden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren