J-Stars Victory VS+

J-Stars Victory VS+ is een actievolle cross-over brawler, met een berg karakters van onder andere de Dragonball-serie, Naruto, One Piece en nog veel meer. Nu ben ik zelf geen fervent anime kijker, en de helft van de namen die ik tegenkwam zeiden mij dan ook niet zo veel. Dat gezegd te hebben, ben ik wel een fan van vechtgames. Lekker knokken om wat agressie kwijt te kunnen. Ik mocht dan ook aan de slag met J-Stars Victory VS+. Of de game de moeite waard is, lees je hieronder.

Konichiwa!

Laat ik maar gelijk met de deur in huis Kamehameha-en. De game is verre van perfect. Er is veel mis mee, maar de game is ongelofelijk vermakelijk. Of je nou de karakters kent of niet, het is een wilde match van twee tegen twee en nog een derde “oproepkracht”. Spelers kunnen mixen en matchen met wie ze willen en rammen maar.

Het doel van elke vechtpartij is om je “victory-meter” vol te maken. Dit doe je door succesvolle combo’s te landen en rake klappen uit te delen. Zodra je meter vol is heb je gewonnen. Dit gaat niet zonder slag of stoot en je zult vaak echt je best moeten doen. Gelukkig heb je hulp van je maatje en als je veel combo’s uit kan delen, kun je zelfs een allesvernietigende special move loslaten op je vijand. Het voelde vooral vet om in een moeilijke match ineens Vegeta een grote laserstraal uit zijn handen te laten schieten.

Final Fantasy VII

Zoals de meeste vechtspellen zitten er verschillende opties in de game om met je vechters aan de slag te kunnen. Zo heb je natuurlijk gewoon een versus mode en ook online kun je vechten. J-stars Victory VS+ biedt ook een story mode die, ondanks dat elk verhaal wat je speelt hetzelfde is, nog best vermakelijk is. Wat mij echter opviel is dat de graphics van deze game er gewoon niet goed uitzien. Ja, de karakters zijn best goed gemaakt. De omgevingen zijn echter andere koek. De wereldkaart deed mij denken aan de wereldkaart van Final Fantasy VII.

De gevechtsarena’s zijn ook niet heel gevariëerd. Wat dan wel weer leuk is, is het feit dat zo’n beetje elk gebouwtje kapot kan. Zij het door een stevige klap of een special move, voor je het weet heb je alleen nog wat steentjes liggen. Je hebt het wel snel gezien met de omgevingen en zelf zou ik voor de volgende keer wel wat meer variatie willen. Het laatste wat mij een beetje irriteerde zijn de camerabewegingen in combinatie met de omgevingen. De camera blijft regelmatig haken achter gebouwtjes en dat maakt de hele boel erg onoverzichtelijk.

Conclusie

J-Stars Victory VS+ is een game met foutjes. Het is een game die grafisch veel beter had kunnen zijn en ik had nog wel meer dingen anders willen zien. Ondanks al deze minpuntjes is de game zeer vermakelijk en een geweldige toevoeging in de kast van een vechtgameliefhebber. De gevechten zijn snel en als je de knoppen door hebt ben je in staat epische gevechten te houden. De special moves zien er tof uit en komen hard aan als je ze succesvol raakt. Er is een grote variatie aan karakters en ook al zeiden ze mij heel weinig, ieder heeft zo zijn eigen moves en combo’s. Er is in deze game genoeg te doen en te knokken, dus deze zal voorlopig niet in de kast blijven liggen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel karakters
  • Veel actie
  • Story Mode

Wat is NOT

  • Grafische tegenvaller
  • Weinig variërende omgeving
  • Soms onoverzichtelijke gevechten

6.8

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Jammer heb al vele reviews gezien en de meesten geven deze toch wel een mager zesje.

    Wilde deze graag hebben, maar dat komt dan wel als deze sterk is afgeprijsd. Want voor een Anime fan (zoals mezelf) is dit natuurlijk een droom game.

  2.   
    Lashrom's avatar

    Ondanks dat het een grafische tegenvaller is, vind ik de gameplay en gevechtsmechaniek toch wel fijn waardoor je niet meer aan de graphics denkt. Dat maakt het wel weer goed, er zijn toch ook wel de belangrijkste playable characters aanwezig. Wat ik jammer vind, is de aantal special attacks dat elke character heeft. Best wel beperkt, bij zo een game konden ze nog veel meer special attacks of betere combo’s bij toevoegen.

  3.   
    PaNNa's avatar

    Ondanks een paar minpuntjes , het lezen van de review en het bekijken van de trailer zou ik deze toch graag een keertje proberen. Hou wel van Anime gerelateerde games e.d