LEGO Jurassic World

Met de komst van de nieuwste toevoeging in de Jurassic Park franchise, namelijk Jurassic World, kan het ook niet anders dat er een LEGO game van wordt gemaakt. Is deze game goed gebouwd of speelt het alsof je op een blokje bent gestapt?

Jurassic alles

LEGO staat er om bekend om van heel veel grote franchises een game te maken. Batman, Avengers: Age of Ultron, Star Wars, Harry Potter, LEGO Movie; het is nog maar een kleine greep uit het arsenaal van de blokkenmaatschappij. Jurassic World mag in het rijtje, echter is er besloten flink uit te pakken met de game. Je krijgt niet alleen het verhaal van Jurassic World te spelen, maar ook die van de drie voorgaande films!

Groot, groter, grootst

Zoals hierboven al te lezen is, heb je dus de mogelijkheid om met Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park, Jurassic Park 3 en Jurassic World aan de slag te gaan. Elke film heeft vijf levels die je zult moeten doorstaan met de hoofdpersonen die allen hun eigen “krachten” hebben. Zo kan Dr. Alan Grant als paleontoloog stukken grond opgraven, waar dinosaurusbotten kunnen liggen. Hier kan hij weer bepaalde dingen van maken die je verder brengen in het level (zoals bijvoorbeeld een springplank). Gelukkig is dit niet alles want de game biedt de mogelijkheid om met meer dan 100 bespeelbare karakters te spelen. Waaronder 20 verschillende dinosauriërs. Deze heb je ook allemaal nodig om alle collectables te halen.

De game begint zoals je verwacht met de klassieker uit 1993. De game geeft je in het eerste level alle benodigde tips en controls die je nodig hebt tijdens je avontuur. Het is allemaal vrij recht toe, recht aan en het speelt ook niet anders dan andere LEGO games. Dit heb je dus zo onder de knie. Zodra je een level hebt uitgespeeld, kun je het nog eens spelen in de free mode. In de free mode kun je al je vrijgespeelde karakters selecteren om die felbegeerde collectables te pakken. Het feit dat de game zo’n enorme groep aan karakters heeft, betekent overigens niet alleen maar iets positiefs. Een flink portie van deze groep hebben geen naam en zijn dus gewone medewerkers van het park of InGen onderzoekers. Een leuk onderdeel is wel dat je de dino’s compleet kunt aanpassen qua kleur, vlekken en bepaalde uiterlijke trekken, maar helaas kun je geen eigen dino bouwen.

Terug naar mijn jeugd

Tijdens mijn rit down memory-lane viel mij iets op aan de stemmen van de karakters uit de eerste drie films. Het klonk een beetje blikkerig, ouderwets… toen besefte ik het mij dat de makers alle dialogen van de karakters gewoon direct uit de films hebben gesampled. Ondanks dat het zo wat blikkerig klinkt en soms een beetje out of place voelt, is het wel enorm nostalgisch en heb ik er erg van genoten. Voor de levels van Jurassic World is wel nieuwe dialoog opgenomen.

Dit geeft de game een gevoel van nostalgie en ondanks dat eigenlijk alleen Jurassic Park een interessante film is, is het knap wat LEGO er van heeft gebouwd. De levels zitten uitstekend in elkaar, waarbij de films en hun karakters worden geparodieerd als gevierd. Alleen zul je je goed vermaken met de game, maar het is natuurlijk nog leuker om de game met zijn tweeën te spelen dankzij het goede split-screen systeem van de LEGO games. Hoewel dit allemaal uitstekend werkt, is het niet erg innovatief.

Niet over lijken

Zoals ik hierboven al beschreef, de game volgt de LEGO formule tot in de kleinste details. De simpele besturing en de vrolijke kleurtjes zullen dan ook minder voor de oudere speler zijn. Gelukkig zijn deze games ook niet bedoeld voor de hardcore gamer en dit maakt het voor de jonge gamers een prima game om te spelen. TT Games doet bij deze game echter wel heel erg zijn best om voor de jongsten niet te gewelddadig te zijn. Zo is er bij één van de (vele) achtervolgingsscènes een T-rex tientallen LEGO-poppetjes op aan het eten die, in een cut-scene later, weer uit worden gespuugd. Gelukkig gaat de game op de meeste momenten hilarisch met gewelddadigheid om. Dit geldt overigens voor de gehele game

Conclusie

TT Games heeft weer goed zijn best gedaan om een goede LEGO game neer te zetten, en dat is gelukt. Het volgt de formule die zij gebruiken voor al hun games en dat zorgt ervoor dat de game simpel speelt, geweldige level-design heeft en enorm grappig is. Helaas vind ik dat dit weinig innovatie bied, echter begrijp ik wel dat de game op de jongere speler is gericht en daarvoor is een werkende formule natuurlijk prima. De game ziet er voor een LEGO game goed uit, het is zelfs de mooiste LEGO game tot nu toe, maar ook hier zit weinig vernieuwing in. Het was voor mij als bijna dertiger leuk om eventjes terug te keren naar mijn jeugd en het gebruik van de originele geluidsfragmenten vond ik een goede toevoeging. Het aantal karakters is erg groot, maar doordat er veel “nobodies” tussen zitten voelde ik mij niet echt gemotiveerd alle poppetjes te gaan zoeken. Kortom; een goede LEGO game die voor velen wat herinneringen terughaalt en voor nieuwe spelers ook prima te doen is, een flinke dosis humor en uitstekend level design die je geboeid houden tot het einde.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Bekende Lego formule
 • Goed gebouwde levels
 • Originele geluidsfragmenten uit de eerste films
 • Veel karakters

Wat is NOT

 • Weinig vernieuwing
 • Teveel nutteloze karakters

7.5

 1.   
  nielsiebro's avatar

  Ik heb hem laatst uitgespeeld en ik vond hem echt geweldig. Ik ben zelf ook fan van Lego games.

 2.   
  AllardK's avatar

  Misschien een leuke game als ik mijn games heb uitgespeeld die ik nu doe

 3.   
  Nuffsaid's avatar

  Heb deze afgelopen weekend gespeeld met het 5 jarige neefje van mijn vriendin die bleef logeren.
  Dolle pret gehad!
  En dat zeg ik als 28 jarige vent 😆

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  LEGO games voor jongeren nou echt zie, zie maar hier iemand van 28 vond het leuk en ik ben 27 geniet er ook nog van.

  Dit spel is leuk voor jong en oud 🙂

 5.   
  ChrisBoers's avatar

  45, en enorm fan van de LEGO games. LEGO is voor alle leeftijden. Altijd geweest, zal altijd zo blijven.

 6.   
  DaxPg's avatar

  Ik zeg ook niet dat het voor alleen de jonge spelers is. Maar het doel van LEGO Is niet om volwassener volk uit te dagen. mijn zoontje van vijf heeft mij helpen testen. Die is er helemaal weg van.

 7.   
  StroopKonijn's avatar

  deze ga ik echt spelen, supervet