Spy

De combinatie van Melissa McCarthy en Paul Feig heeft al eerder bewezen een succesformule te zijn. Zo kregen we Bridesmaids, het vrouwelijke antwoord op The Hangover. Daarnaast hebben we ook The Heat gekregen, het vrouwelijke antwoord op de Buddy-cop film. En dan nu Spy, de beste film van hun twee tot nu toe, dat het vrouwelijke antwoord geeft op James Bond.

Het verhaal begint op de James Bond manier, waarin we zien hoe Bradley Fine (Jude Law) een vila binnentreedt en per ongelijk de schurk neerschiet. Daar reageert Susan Cooper (Melissa McCarthy) geschokt op. Zij is degene die eigenlijk Bradley Fine’s werk voor hem doet. Zij is namelijk een analist die ervoor zorgt dat Bradley uit elke situatie kan komen. Dit totdat Bradley onverwachts wordt uitgeschakeld door Rayna Boyanov (Rose Byrne). Ze maakt bekend dat ze de identiteit van elke superspion weet. Dit betekend dat de CIA iemand moet inschakelen die nog niet bekend is bij Rayna en wie beter dan Susan Cooper? Samen met haar beste vriendin, Nancy B. Artingstall (Miranda Hart) als haar analist gaat ze de missie tegen Rayna aan. Dat is, als ze niet wordt tegengehouden door ex-CIA agent Rick Ford (Jason Statham), die er alles aan doet om haar wijs te maken dat ze geen goede agent is.

Melissa McCarthy en Paul Feig laten maar weer eens zien dat niemand ze kan tegenhouden. Spy is hun beste werk tot nu toe en het resultaat is een hilarische film met Melissa McCarthy op haar best. Ze laat zich niet alleen van haar beste kant zien, ze komt ook met de meest hilarische zinnen zoals: “ I’m gonna put my one hand in your mouth and the other in your ass and i’m gonna play accordeon with your heart”. Melissa McCarthy maakt van haar personage echter wel een echt persoon in plaats van een persiflage. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen lacht vanwege en om haar, maar ook met haar gaat meeleven.

Maar de film zou ook niet gelukt zijn zonder de geweldige andere acteurs. Jason Statham speelt letterlijk een spoof van zijn eerdere personages en zorgt voor een paar memorabele momenten, waarin hij onder andere uitlegt waarom hij zo’n geweldige spion is. Rose Byrne laat zien dat ze een sterke comédienne is en is nog nooit zo grappig geweest als schurk. Degene die er toch echt uitspringt is Miranda Hart. Als de beste vriendin van Nancy, die grotendeels achter het bureau zit, krijgt ze soms toch nog de meest hilarische stukken. Het is te hopen dat we nog veel meer van deze dame gaan zien in de toekomst, want een komedie rondom haar zou een grote hit kunnen worden.

Maar zelfs met goede acteurs zou de film met een slap script niks zijn geworden, maar gelukkig is dat niet zo. Het script balanceert geweldig tussen de actie en de komedie. Hoewel er nog wel flauwe momenten in de film zitten, kan hier alsnog wel om gelachen worden. De film voelt ook niet aan als een flauwe persiflage van de spionage films, zoals de scary movies dat doen met horrorfilms. Er zit een spannend verhaal in dat Susan Cooper over de hele wereld brengt.

Daarnaast is de actie in de film ook nog eens geweldig in beeld gebracht. Paul Feig begint te leren hoe hij een goede actie-film moet maken en dat is te merken. Er zitten genoeg achtervolgingsscènes in, maar ook gevechtsscènes zo uit een echte actie-film lijken te komen. Het laat zien dat Paul Feig zowel komedie als actie steeds meer onder de knie krijgt en daarom is hij op het moment zeker DE regisseur voor de grappigste films.

Hoewel de film enorm grappig is en vol met actie zit, duurt die toch nog wel behoorlijk lang. Het duurt toch zeker wel meer dan een half uur voordat Susan op haar missie gaat en dan ben je nog lang niet op de helft van de film. Dat de film zo lang duurt is zeker niet iets slechts, want het betekent ook dat je langer door kan lachen. Twee uur voor een film die makkelijk 90 minuten kon duren is echter toch echt wel iets te lang.

Dit mag de pret echter niet drukken. Spy is namelijk de beste samenwerking tussen Melissa McCarthy en Paul Feig tot nu toe en de rest van de cast is ook nog eens geweldig. Een spitsvondig script zorgt ervoor dat je meerdere malen in een deuk zal liggen en daarnaast zit er ook nog eens heel vel goede actie in de film. Daarom krijgt Spy van ons 4 sterren en raden je zeker aan de film in de bioscoop te gaan bekijken.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Melissa McCarthy
  • De rest van de cast (en Miranda Hart)
  • Geniaal Script

Wat is NOT

  • Duurt iets te lang

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren