De beste mods voor GTA 5

Er zijn duizenden mods beschikbaar voor GTA 5 en dat zorgt er soms voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten we de tien beste mods voor je op een rijtje! Maak de graphics van de game nog mooier, speel als treinmachinist of kruip in de huid van een kat… Het is allemaal mogelijk. Scroll snel verder voor de tien beste GTA 5 mods van het moment!

Open deuren intrappen

Hoewel het grootste deel van GTA 5 zich op de straten van Los Santos en Blaine County afspeelt, zijn er ook enkele momenten waarop je binnenlocaties betreedt. Deze zijn vaak sfeervol en gedetailleerd, wat het extra zonde maakt dat je ze later nooit meer kunt bezoeken. Deze mod brengt daar verandering in en opent de deuren van meer dan dertig binnenlocaties. Hieronder bevindt zich zelfs een dansclub die wel door Rockstar gebouwd is, maar vervolgens nooit gebruikt is in de uiteindelijke game. Dankzij deze mod kan zelfs de doorgewinterde GTA-speler nog rekenen op nieuwe ervaringen!

Download de Open All Interiors mod

Welcome to da ghetto

Doorgaans treden voetgangers in GTA 5 enkel op als kanonnenvoer, maar met deze rellende voetgangers-mod worden ze een stuk agressiever. Elke voetganger krijgt namelijk een wapen in zijn klauwen gedrukt en reken er maar op dat hij of zij die gaat gebruiken! Geniet van de explosieve ruzies die tussen je medeburgers optreden, of trek zelf ook je pistool en doe “gezellig” mee.

Download de Ped Riot/Chaos Mode mod

Nog mooiere graphics

De pc-versie van GTA 5 heeft al veruit de mooiste graphics en zeker wanneer je de game op de hoogste instellingen speelt, oogt Los Santos prachtig. De iCEnhancer mod, die we reeds kennen van GTA 4, maakt de game nóg mooier. De mod staat momenteel nog in de kinderschoenen en verbetert onder andere de kleuren en waterreflectie, maar de makers blijven constant nieuwe verbeteringen doorvoeren. Als de grafische evolutie uiteindelijk vergelijkbaar zal zijn met de laatste versie van de iCEnhancer mod voor GTA 4, staat ons veel moois te wachten.

Nog in ontwikkeling; binnenkort te downloaden

Grand Theft Trein

Droomde jij er als klein jochie (of meisje) van om treinmachinist te worden? Lijkt het je stiekem nog steeds een machtig gevoel om plaats te nemen achter het stuur van zo’n indrukwekkend vervoersmiddel? Dan is deze mod jou op het lijf geschreven. Met de Enhanced Train Driver mod kun je namelijk zelf de treinen in GTA 5 besturen! Kinderlijk plezier gegarandeerd.

Download de Enhanced Train Driver mod

Tsunami

Natuurlijk zijn tsunami’s in het echte leven vreselijk, maar in de virtuele wereld van GTA 5 zorgen ze voor hilarische situaties. Met één druk op de knop stijgt het waterpijl flink en staat de complete spelwereld onder water, waardoor je de straten van Los Santos en de bergen van Blaine County kunt verkennen in een onderzeeër! Het is ook mogelijk om juist de complete spelwereld droog te leggen, waardoor je gewoon over de zeebodem kunt lopen. De weergoden zouden hier jaloers op zijn!

Download de No Water + Tsunami + Atlantis Mod mod

Trevor Rodriguez

Just Cause 2 is nog steeds een fantastische game en dat komt vooral door de grijphaak. Met dit handige apparaatje kun je niet alleen twee willekeurige objecten (of personen) in de wereld met elkaar verbinden, de haak maakt het tevens mogelijk om vliegensvlug door de omgeving te bewegen. Deze Grappling Hook mod introduceert de awesome gadget in de levendige wereld van GTA 5. Het beste van twee werelden!

Download de Just Cause 2 Grappling Hook mod

Poesje mauw

Script Hook V is zonder twijfel de meest geavanceerde mod voor GTA 5. Deze tool laat je zelf objecten en functies implementeren in GTA 5, waardoor je kunt spelen als ieder dier uit de game! Dat staat je bijvoorbeeld toe om als agressieve koe op een motorfiets door Los Santos te cruisen, of in de huid van een kat te kruipen. Dat doet ons spinnen van genot!

Download de Script Hook V mod

Gravity is a bitch

De Gravity Gun is een bekend fenomeen in videogames. Dit wapen, waarmee je zelfs de zwaarste objecten in de lucht kunt tillen, werd bekend dankzij het fantastische Half-Life 2, maar sindsdien hebben we er ook mee mogen stoeien in onder andere Portal, BioShock en Dead Space. Dankzij deze Gravity Gun mod is dit iconische wapen nu ook aanwezig in GTA 5! Je kunt hiermee niet alleen auto’s, maar ook straatmeubilair optillen en afvuren alsof het niets weegt. Daar zou Half-Life nog jaloers op zijn!

Download de Gravity Gun mod

Superman

Natuurlijk: Batman heeft zijn Batmobile en Spider-Man slingert als een volleerd insect door de straten, maar beide superhelden zouden het in een race moeten afleggen tegen Superman. Deze man van staal is namelijk niet alleen beresterk, hij kan ook ontzettend snel vliegen! Dankzij deze mod voor GTA 5 krijgt jouw personage dezelfde krachten en dat resulteert in, uhm, vliegensvlugge gameplay.

Download de Superman mod

Headshots met tanks

Wanneer wij het hebben over “headshots met tanks”, denk je vermoedelijk aan een volleerd tankbestuurder die vanuit dit voertuig een kogel door de kop van zijn vijand jaagt. Deze mod staat je echter toe om letterlijk een headshot te maken met een tank! Het speciale voertuigkanon geeft je namelijk de mogelijkheid om voertuigen als auto’s, vrachtwagens en zelfs tanks af te vuren met een pistooltje. Als dat geen files oplevert…

Download de Vehicle Cannon mod

Welke fantastische mod hebben wij gemist? Deel het met ons in de reacties!

 1.   
  420blazeit's avatar

  Die grappling hook mod is awesome.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zijn best grappige mods vond dit vroeger altijd wel leuk in gta, maar nu twijfel ik.
  Het ziet er wel allemaal leuk uit alleen denk voor even, dan ga je weer verder met de story mode of online.

 3.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  wacht eerst nog even tot de originele game mij begint te vervelen. Daarna komen de mods 😀

 4.   
  AllardK's avatar

  Ik zou niet weten hoe je mods download